Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitednyheter
Premier League fortgår enligt plan (så långt det är möjligt)

Efter ett klubbmöte idag annonserar Premier League att den kollektiva intentionen är att fortsätta säsongen enligt spelschema i den mån säkerheten kan upprätthållas. I uttalandet betonas att hälsa och välbefinnande är prioriterat och att ligan noga övervakar och följer utvecklingen av covid-19. 

På mötet tidigare idag där det alltså beslutades att ligan löper på i möjligaste mån diskuterades bland annat vaccinationsgraden hos spelare. I nuläget är 92 procent vaccinerade delvis eller fullt ut. Ligan fortsätter arbetet med att uppmuntra till ännu högre vaccinationsgrad hos spelare och ledare och sprider i samband med det myndigheternas budskap.

Man betonar att försiktighetsåtgärder och säkerhetsrutiner tillämpas. Huruvida det går att avgöra från fall till fall att matcher kan spelas helt säkert står dock höjt i visst dunkel. Det vi vet är att publiken på arenorna måste följa strikta riktlinjer vilka bland annat handlar om att vara fullt vaccinerade, bära munskydd och kunna uppvisa vaccinationspass.

Relaterat till ovanstående så gick idag FA-cupens styrelse ut med att returmatcher slopas i tredje och fjärde omgången i årets cup. Matcherna i dessa omgångar kommer alltså att avgöras på dagen, genom förlängning och straffsparkar om så krävs.