Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Årets julklapp
Anthony Elanga signerar nytt långtidskontrakt

Årets julklapp är ett nytt långtidskontrakt för Anthony Elanga. På självaste julafton bekräftar Manchester United att den svenska supertalangen har signerat ett kontrakt till sommaren 2026. Givetvis kommer kontraktet med en option på ytterligare ett år.

En produkt ur Uniteds akademi fick Anthony Elanga, då nyss fyllda 19 år, göra sin Manchester United-debut i hemmamatchen mot Leicester i maj i år. Han stänkte sedan in sitt första mål i a-laget i säsongsavslutningen.

Den här säsongen har det blivit tre matcher för Elanga, varav två sedan Ralf Rangnick tog över.

Anthony Elanga säger:

Min stora ambition har alltid varit att spela för Manchester United. Standarden är extremt hög men det här kontraktet är ännu ett viktigt steg på min resa. Det här är den perfekta omgivningen för att ta nästa steg, med världsklasspelare och världsklasstränare att lära från varje dag. Jag är överlycklig att klubben har visat en sådan tro på min utveckling och jag vill tacka min familj och hela staben för deras pågående stöd. Jag vet att med hårt arbete och hängivenhet kommer chansen i den här speciella klubben och jag kan inte bärga mig att få fortsätta min resa här. Kärlek till gud, alltid.

John Murtough, fotbollsdirektör, säger:

Anthony är en ung spelare som vi alla verkligen tror på. Han har kontinuerligt imponerat genom akademins åldersgrupper och han har höjt sig för varje utmaning han har stött på. Anthony är extremt dedikerad, han har arbetsmoralen och attityden att fortsätta förbättra sig varje dag och bli framgångsrik i Manchester United. Han är ännu ett fantastiskt exempel på den typ av spelare som vårt världsledande ungdomsutvecklingssystem fortsätter att producera. Vi är jätteglada att Anthony har signerat det här nya kontraktet och alla är uppspelta över att få se honom växa under de kommande säsongerna.