Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Newcastle United - Manchester United
Äntligen tillbaka (förhoppningsvis)

Efter 16 dagar så var det äntligen dags för Manchester United att spela fotboll igen. Denna gången tar man sig till St James Park för att möta Newcastle, vilket också kommer att vara starten på en hektisk period för laget.

Manchester United

Manchester United har som sagt inte spelat en match sedan 1-0 vinsten borta mot Norwich. Man har fått skjuta upp två matcher till följd av ett covid-utbrott i laget som tvingade en nedstängning av Carrington i 4 dagar. Man återgick sedan till träning under tisdagen denna veckan, och har därmed haft en del tid att förbereda sig inför morgondagens match.

Uppehållet har också gjort att många spelare hunnit komma tillbaka från skada, och under torsdagens presskonferens meddelade Rangnick att Paul Pogba är den enda spelaren som inte är tillgänglig.

Som sagt så har man haft dryga två veckor utan match, och även om man inte kunde träna på fem av dem så bör man ha kunnat jobba på en del taktiska förbättringar som vi förhoppningsvis får ta del av imorgon.

Vidare till startelvan så tror jag inte att vi kommer att få se speciellt många ändringar ifrån den senaste matchen. I mål är det självklart med David de Gea. 

Backlinjen kan dock få se iallafall en ändring från matchen mot Norwich då Raphaël Varane har en bra chans att få spela från start. Vad som kommer att bli väldigt intressant är vem utav Lindelöf och Maguire som Rangnick isåfall väljer att bänka. Personligen tror jag inte att valet är lika självklart som det var under Solskjaer.

Får vi se Varane från start imorgon?

Dalot borde få fortsatt förtroende på högerkanten och likaså Telles på vänsterkanten. Mittbacksparet känns som sagt ganska svårt att förutspå. Jag tror att om Varane är helt hundra så kommer han att starta. Jämte honom tycker jag personligen att Lindelöf hade varit det bästa alternativet då hans förmåga att slå djupledsbollar passar väldigt bra med Rangnicks sätt att spela på. Dock så bänkar man ju inte sin lagkapten i första taget, men vem vet.

Det defensiva mittfältet kommer med stor sannolikhet bestå utav Scott McTominay och Fred, där den sistnämnde har varit väldigt bra under tysken. När det kommer till McTominay så ser jag inte varför någon som Donny van de Beek inte skulle kunna ta hans plats.

I de två nummer 10-rollerna tror jag återigen på Bruno Fernandes och Jadon Sancho. På topp skulle vi kunna få se ett nytt anfallspar nu när Edinson Cavani är tillbaka från skada. Kanske får vi se just Cavani och Ronaldo. Även Mason Greenwood och Ronaldo känns som ett rimligt alternativ. Personligen så tycker jag att det är dags för Rashford att flytta till avbytarbänken i några matcher med tanke på hans dåliga form.

Möjlig startelva:

Newcastle United

Tränarbytet från Steve Bruce till Eddie Howe verkar inte ha gjort någon vidare skillnad för ”The Magpies”, som bara tagit fem poäng på sex matcher, dock mot relativt svårt motstånd ska tilläggas. Man befinner sig för tillfället på en 19:e plats i ligan, med lika många poäng som tabelljumbon Norwich men med bättre målskillnad.

Som det ser ut för tillfället så kommer man definitivt vara utan Frederico Fernandez, Jamal Lewis, Isaac Hayden, och Paul Dummett. Tveksamma ör också Jonjo Shelvey, Emil Krafth och Javier Manquillo där de två sistnämnda har en bättre chans än vad Shelvey har.

Vidare till startelvan så utgår jag från att man spelar samma 4-4-2 uppställning som man gjort under de tidigare matcherna. Sett till vilka spelare man har tillgängliga så tror jag inte heller att man kommer att göra speciellt många ändringar från sin förra match.

I mål blir det Martin Dubravka. Backlinjen tror jag kommer att förbli intakt, vilket betyder att den kommer att bestå utav Jacob Murphy, Ciaran Clark, Jamaal Lascelles och Matt Ritchie. Om Javier Manquillo skulle vara tillgänglig så skulle han kunna ta Murphys plats.

På det centrala mittfältet kommer man att behöva ändra om lite då Isaac Hayden avtjänar sin avstängning efter att ha dragit på sig för många gula kort. Den självklara ersättaren hade varit Jonjo Shelvey, men med tanke på att han också är tveksam, så kommer man kanske behöva gräva ännu djupare bland avbytarna. Ett rimligt alternativ skulle vara Sean Longstaff och nu Shelvey inte kommer till start, och jämte honom får vi se Joe Willock. På högerkanten tror jag att vi får se Miguel Almiron och på vänsterkanten blir det Allan Saint-Maximin.

Anfallsduon i denna match tror jag kommer att bestå utav Callum Wilson och Joelinton.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United har inte haft speciellt svårt för Newcastle under den senaste tiden. På de tio senaste matcherna har man vunnit sju, förlorat två och kryssat en. Senast man möttes var i september denna säsongen, där man vann med hela 4-1 efter mål från Bruno Fernandes, Jesse Lingard och Cristiano Ronaldo gånger två.

Visste ni att…

 • Manchester United har vunnit de fyra senaste mötena med en målskillnad på hela 15-4.
 • Man har inte förlorat en match mot Newcastle som man gjort mål i sedan september 2001.

Matchinformation

Newcastle United
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 19
Tid: Måndagen den 27 december 2021, 21.00
Plats: St James’ Park, Newcastle
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Pogba (skadad, januari)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
V23/11VillarrealBCL2-0
O28/11ChelseaBPL1-1
V2/12ArsenalHPL3-2
V5/12C PalaceHPL1-0
O8/12Young BoysHCL1-1
V11/12Norwich CityBPL1-0

Newcastle United

Skador och avstängningar:

 • Fernandez (lår, slutet januari)
 • Lewis (lår, mitten januari)
 • Hayden (avstängd, en match)
 • Dummett (matchform, inget datum)
Tveksamma:

 • Shelvey (matchform)
 • Manquillo (förkylning)
 • Krafth (förkylning)
FORM
F27/11ArsenalBPL0-2
O30/11NorwichHPL1-1
V4/12BurnleyHPL1-0
F12/12LeicesterBPL0-4
F16/12LiverpoolBPL1-3
F19/12Man CityHPL0-4

United mot Newcastle

Totalt:17290-39-43342-242
Borta:8332-18-33130-148
Premier League:5332-14-7112-54
SENASTE MÖTENA
V2019-12-26HPL4-1
V2020-10-17BPL4-1
V2021-02-21HPL3-1
V2021-09-11HPL4-1
SENASTE BORTAMATCHER
F2018-02-11BPL0-1
V2019-01-02BPL2-0
F2019-10-06BPL0-1
V2020-10-17BPL4-1