Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley 3-1
Den bästa födelsedagspresenten

Ett fall framåt, så kan Uniteds sista match för 2021 enkelt sammanfattas. Särskilt var det en spelare som såg till att kvällen blev behaglig, och den spelaren heter Scott McTominay.

För en gångs skull lyckades United punktera en match förhållandevis tidigt. 1-0 efter åtta minuter, 2-0 efter 27 och 3-0 efter 35 – och vips så var matchen avgjord. Ja, Burnley reducerade snabbt efter United tredje mål, men det blev ändå aldrig oroligt. David de Gea behövde inte stå på huvudet för att rädda oss, som han behövt göra alldeles för många gånger den här säsongen.

Ett fint sätt att avsluta året med andra ord, ett fint sätt också att fira Sir Alex 80-årsdag i förskott.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Utsattes inte för jättemycket. Kunde han tagit Lennons skott? Kanske, samtidigt var det den typen av skott som ofta ställer en målvakt litetgrann. En dag på jobbet kort och gott för De Gea.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Blockerade ett skott som sannolikt annars hade gått i mål, men i övrigt imponerade han inte nämnvärt.

Eric Bailly: 6

Utbytt 66. Kom hem från förberedelser inför Afrikanska mästerskapen, och fick faktiskt starta – bara för att sen bli skadad efter dryga timmen. Fram tills dess hade han ett stort misstag vid Burnleys reducering, men annars en ganska stabil insats.

Harry Maguire: 5

I nuläget går det inte att ens med väldigt god vilja kalla Harry Maguire för stabil. Det är osäkert, långsamt och slarvigt. Ja, han vann en hel del mot Chris Wood, men förlorar ändå för mycket för att vara Unitedklass.

Luke Shaw: 7

En pigg insats från Shaw, som drog igång flera anfall från sin vänsterkant. Stabil bakåt dessutom.

Scott McTominay: 9

Matchens spelare, utan tvekan. Gjorde själv 1-0, var den som tog skottet som gav returen till Ronaldos 3-0-mål och hade även i andra halvlek en projektil som kunde gått in. Utöver det var han den som återvann boll flest gånger, vann flest dueller och var den som fick flest frisparkar med sig. Passningsprocenten hade gärna fått vara några snäpp högre, men det är petitesser en sån här dag.

Nemanja Matic: 7

Kom in för att bidra med lugn och stabilitet, och gjorde precis det. Med Matic bredvid sig kunde McTominay glänsa som han gjorde.

Mason Greenwood: 7

Utbytt 81. Såg piggare ut än på länge. Det sista när han närmade sig straffområdet saknades, men annars var detta ett stort fall framåt för Greenwood. Utbytt senare än vi vant oss vid, vilkett var ett plus.

Jadon Sancho: 7

Efter en trög start i höstas har Sancho nu hittat en bättre trend. Det jag särskilt gillar är att han aldrig slutar försöka. Även om han misslyckas så är han där nästa gång igen och försöker, vilket för hans spelartyp är så oerhört viktigt. Gjorde 2-0-målet, vilket obegripligt nog ändrades till självmål av Ben Mee. Det måste överklagas.

Edinson Cavani: 7

Inte så involverad i avslut som vi skulle vilja, men med Cavani på topp håller Uniteds anfall en nivå högre än utan honom, det är tydligt. Gör ett hästjobb i det tysta.

Cristiano Ronaldo: 7

Gjorde ett mål, och fick en assist på ett annat. Med andra ord en klart godkänd kväll.

Raphael Varane: 6

Inbytt 66. Tvingades snabbt in när Bailly skadades, men lyckades hitta stabiliten ganska direkt och gjorde det okej.

Diogo Dalot: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a

Inbytt 90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas.