Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Brentfordmatch bekräftad / Ruben Neves något för United?

Trettondagen kommer här med ett kort nyhetssvep som innehåller ett bekräftat datum för den uppskjutna matchen mot Brentford samt rykten om att United vill åt Ruben Neves från Wolverhampton. I tidigare artiklar under dagen har vi fått bekräftat att Richard Arnold tar över som VD och att Ethan Laird är klar för utlån till Bournemouth. 

Brentfordmatch bekräftad

Matchen mot Brentford som skulle ha spelats den 14 december har nytt bekräftat datum, onsdagen 19 januari. Schemat i januari får alltså tillskott och vi väntar även in bekräftelse av den uppskjutna matchen mot Brighton. Det var covid som ställde till det i december. Det blir första tävlingsmatchen mot Brentford sedan 1975.

Brentford ligger för närvarande på tolfte plats i tabellen, 8 poäng efter United. Matchen mot Brentford trycks således in mellan helgmatcherna mot Aston Villa (borta) och West Ham (hemma). Tre viktiga matcher i PL om vi inte ska tappa lagen ovanför.

Ruben Neves något för United?

Ruben Neves från Wolverhampton sägs intressera Manchester United under januarifönstret. Den 24-årige portugisen har dock 2,5 år kvar på sitt kontrakt så det lär inte bli en billig affär. Neves har spelat bra under tränaren Bruno Lage och är redan tidigare högt ansedd i Wolverhampton rapporterar Sky News. Neves gjorde förra året 5 mål och 3 assist på 36 matcher i Premier League.

Neves gjorde 8 landskamper för Portugal förra året och känner förstås Uniteds portugisiska stjärnor väl. I Sky Sports klipp nedan nämns också den 22-årige franske mittfältaren Boubacar Kamara. Han förekommer sedan tidigare i våra spekulationer om defensiva mittfältare in till United. Kamara röner också intresse från flera andra håll, såsom från Newcastle och Roma. Det återstår att se om det blir någon mittfältare in i januari. Fokus sägs i första hand ligga på sommarens transferfönster.