Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Tuanzebe drar till Neapel

På sistone har det snackats om att Axel Tuanzebe varit på gång till italienska SSC Napoli på lån. Under lördagseftermiddagen bekräftades så de uppgifterna från Manchester United. Mittbacken lämnar därmed Aston Villa och flyttar till Serie A.

I augusti föregående år packade Axel Tuanzebe väskan och drog på sin tredje lånerunda till Aston Villa.

Särskilt mycket speltid har det emellertid inte blivit i Birminghamklubben för 24-åringen. Totalt blev det 505 Premier League-minuter utspritt på nio matcher.

Frågan är hur mycket det blir när nu nästa låneäventyr väntar. Nästa destination är nämligen tabelltrean i Serie A, SSC Napoli.

Detta blir därmed Unitedproduktens första utlandsäventyr, där han framöver kommer konkurrera om en mittbacksplats i Luciano Spallettis lagbygge.

I laget finns bland annat försvarschefen Kalidou Koulibaly, som tidigare transferfönstren varit hett eftertraktad, men i stället blivit kvar i Neapel.

För Napolis del väntar ett par riktiga munsbitar till matcher i februari månad, då man dels tar emot ligaledaren Inter på hemmaplan, dels har ett dubbelmöte mot FC Barcelona i Europa League att ta sig an.

Tuanzebe kommer spendera resten av säsongen i Napoli och vi önskar honom givetvis lycka till!