Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omgång 4 i FA-cupen lottad
Middlesbrough väntar vid avancemang

Först imorgon kväll får vi veta om Manchester United får spela vidare i FA-cupen den här säsongen. Redan idag fick vi emellertid reda på vilka vi får möta vid avancemang. Om United besegrar Aston Villa imorgon väntar hemmamatch mot Middlesbrough i nästa omgång.

Det var fjärde omgången i cupen som lottades ikväll. Det motsvarar sextondelsfinal och matcherna ska spelas första helgen i februari.

Middlesbrough är för närvarande sjua i Championship och har häng på en playoffplats. De avancerade till omgång 4 genom att besegra Mansfield Town på bortaplan i tredje omgången. League Two-laget, där den utlånade Unitedmålvakten Nathan Bishop vaktar målet, hämtade upp ett tvåmålsunderläge i andra halvlek men sent på tilläggstiden vann Middlesbrough tack vare ett självmål.

Spelaren jag omedelbart uppmärksammar i Middlesbrough är den förre Unitedspelaren Paddy McNair. Enligt Whoscored.com har nordirländaren varit Middlesbroughs bästa spelare i Championship den här säsongen. McNair spelar primärt som mittback men vikarierar ibland på mittfältet. Han har spelat 22 ligamatcher den här säsongen (samtliga från start) och bidragit med tre mål och två assists framåt.

Uniteds senaste möten med Middlesbrough var då de senast spelade i Premier League, säsongen 2016/17. Då vann United både hemma och borta. Senaste cupmatchen var i Ligacupen, säsongen dessförinnan, då Middlesbrough gick vidare efter straffläggning.

Senaste mötet i FA-cupen våren 2007, då United gick vidare efter omspel.

Lottningen i sin helhet

 • Crystal Palace – Hartlepool United
 • Bournemouth – Boreham Wood
 • Huddersfield Town – Barnsley
 • Peterborough United – Queens Park Rangers
 • Cambridge United – Luton Town
 • Southampton – Coventry City
 • Chelsea – Plymouth Argyle
 • Everton – Brentford
 • Kidderminster Harriers – West Ham United
 • Manchester United eller Aston Villa – Middlesbrough
 • Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion
 • Liverpool – Cardiff City
 • Stoke City – Wigan Athletic
 • Nottingham Forest eller Arsenal – Leicester City
 • Manchester City – Fulham
 • Wolverhampton Wanderers – Norwich City