Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United vs Aston Villa 1-0
En nick från Scott räckte – United vidare i cupen

Ett tidigt nickmål från Scott McTominay säkrade avancemanget till FA-Cupens fjärde omgång. Men i ärlighetens namn var nog Aston Villa värda mer. Men en dag som denna betyder det inte särskilt mycket. United är vidare, det är inte Aston Villa och det är allt som betyder något. 

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Spanjoren fortsätter att prestera bra fotboll den här säsongen. Står för ett par fina räddningar och gör det han ska. Fortsatt den spelare som absolut varit jämnast den här säsongen. Välförtjänt hållen nolla.

Diogo Dalot: 6

Startade matchen bra, både offensivt och defensivt. Hittade en hel del fina passningar och vågade ta sig framåt. Blev mindre aktiv offensivt i den andra halvleken av förståeliga skäl. Men, en klart godkänd insats av portugisen.

Victor Lindelöf: 6

Halvskakig comeback från svensken som höll på att bjuda Villa på en kvittering men räddades av ribban. Utöver det relativt stabil och lugn och säker med boll. Dessutom klar förbättring i duellspelet. Men behöver nog några matcher för att hitta matchformen igen.

Raphaël Varane: 7

Bra insats från fransmannen som löser de flesta situationerna på ett lugnt och samlat sätt. Fortsatt något virrigt i defensiven men det känns alltid stabilare när Raphaël Varane spelar. Det är skönt.

Luke Shaw: 6

Har det ganska tufft med Matty Cash under stora delar av matchen. Men försvarar sin kant relativt bra ändå. Bidrar inte alls så mycket offensivt som han kan göra. Men defensivt ser det lite bättre ut vilket är ett steg i rätt riktning.

Scott McTominay: 7

Inledde piggt och nickade mycket vackert in 1-0 målet. Har under de senaste veckorna verkligen slipat på skottekniken och det märks. Hotade från distans några gånger och en av få spelare som visar hjärta under 90 minuter. Brister ibland i kvalitet men väger upp det med sin inställning och det låter simpelt men det behöver United nu.

Fred: 6

Mycket fint inlägg till 1-0 målet och inledde matchen piggt. Mattades av allt eftersom och hade det stundtals tufft i både duell- och passningsspelet. Samspelet med McTominay lämnar fortsatt mycket att önska och det kan bli alldeles för mycket yta på mitten ibland.

Mason Greenwood: 5,5

Inte heller Mason har det lätt just nu. Men visar åtminstone att han vill vara med och spela. Letar och letar men det vill sig inte riktigt. Ska ha en passning av Rashford i den första när han i stort sett har öppet mål. Borde dock spelat Rashford i den andra halvleken.

Bruno Fernandes: 6,5

Ut 86′. Inte portugisens bästa insats, långt ifrån. Men kaptenen för dagen visar gång på gång sin kreativitet och har ett par riktigt fina passningar. Bland annat den till Greenwood i slutet av matchen. Springer dessutom ofantligt mycket och är en ledare på plan.

Marcus Rashford: 4

Ut 86′. Det vill sig inte för engelsmannen. Få saker går rätt för honom nu. Borde ha spelat fram en helt fri Mason Greenwood i slutet av den första halvleken men misslyckades. Behöver ett mål för att hitta tillbaka till självförtroendet. Sämst i hemmalaget.

Edinson Cavani: 4,5

Ut 72′. Ser fortsatt väldigt oskarp ut. Kantig med boll och inte det hotet i straffområdet som han tidigare varit. Behöver likt Rashford ett mål eller två för just nu är det inte tillräckligt bra från uruguayanen.

Donny van de Beek: N/A

In 72′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga: N/A

In 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Piggt inhopp av svensken som hotade mer under sina tio minuter än vad Rashford gjorde på hela matchen.

Jesse Lingard: N/A

In 86′. Spelade för kort tid för att betygsättas.