Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brentford - Manchester United 1-3
Akademin går alltid att lita på

Manchester United tog tre oerhört viktiga poäng mot Brentford under onsdagskvällen efter mål av tre akademispelare. Segern gör att United skjuter ifrån en liten bit från det mittenträsk man länge sett ut att hamna i. 

Tre akademispelare stod alltså för målen ikväll – Anthony Elanga, Mason Greenwood, och Marcus Rashford. Så klart gav det en extra krydda till den annars vitala segern under kvällen.

Som bekant kan United inte vara bra i en hel match, utan har i stället vissa perioder av matcher där man är bättre eller sämre.

Idag kom den bra perioden vid rätt tidpunkt, nämligen i andra halvlek. Det ledde till att man hann göra ett par mål, för att sedan kunna hålla ut till slutsignalen.

Betygen är måhända en gnutta generösa på vissa håll, men det kan vi väl samtidigt unna oss för ovanlighetens skull.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7,5

Får ändå sägas varit bäst i United ikväll. Det är så klart alarmerande, även om laget spelade upp sig rejält i andra. Höll oss kvar i matchen i första halvlek, inte minst med ett par fina fotparader. Borde så klart fått hållit nollan.

Diogo Dalot: 7

Bästa utespelare i United ikväll. Har tvivelsutan gjort högerbacksplatsen till sin. Bra i bägge riktningarna idag men kanske framför allt såg portugisen stabil ut bakåt.

Victor Lindelöf: 6

Överlag en bra insats från svensken. Samspelet med Varane sitter bättre och bättre, även om det var ganska virrigt under en period i första halvlek. Trygg med bollen och känns aldrig särskilt stressad med den i sin ägo.

Raphaël Varane: 6

Liknande omdöme som för Lindelöf. Fransmannen spelar lugnt och behärskat och står också för ett par viktiga brytningar. Ser emellanåt aningen trubbig ut med bollen men är allt som oftast hur säker som helst i behandling och passningsspel. Behärskar att spela med bägge fötterna, vilket är ett stort plus.

Alex Telles: 6

Pigga första fyrtiofem från brassen där han ofta hängde med upp i anfall. Slog in ett par vassa bollar med sin vänster men kan behöva kalibreras lite grann framöver. Mattades möjligen lite i andra men skötte sina åtaganden på ett bra sätt.

Fred: 5,5

1 assist. Personligen har jag svårt att bli klok på denna fotbollsspelare. Idag gjorde han mer bra saker än dåliga och det resulterar följaktligen i ett sånär godkänt betyg. Visar upp en fin passningsfot när han spelar fram Elanga, vilket kan tyckas märkligt då han oftast har förtvivlar svårt att få ihop sidledspassningar på fem meter. Bygger dessvärre sällan vidare på sina positiva insatser.

Scott McTominay: 5

Utbytt 84′. Sisådär insats från skotten. Börjar, likt sin mittfältskollega, matchen på ett svajigt sätt men jobbar sig i alla fall in i den. Mycket hjärta men lite konstruktivitet är det dock som gäller för McTominay. Kommer mer till sin rätt längre fram i banan men där är det ju som bekant redan ganska tjockt.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 71′. 1 mål. Ingen jätteinsats av engelsmannen men är som vanligt involverad i det mesta framåt och försöker hela tiden, om än med blandad framgång. Behöver fortsatt slipa på beslutsfattandet, men när bollen skulle rakas in i öppen kasse, ja då var det inte mycket att tveka på. Viktigt mål som förhoppningsvis kan få igång Greenwood ytterligare.

Bruno Fernandes: 7

2 assists. Hade en oroväckande låg utgångsposition i början av matchen och var ibland nere bland mittbackarna och hämtade boll. Varför? Blev betydligt bättre i andra när han kom längre fram och kunde då bidra med två nya poäng. Börjar Bruno månne hitta tillbaka till gammal storform igen?

Anthony Elanga: 6

1 mål. Kul för Elanga att få starta och dessutom spela hela matchen. Förtroendet från Rangnick betalar av sig då han också hittar in i målprotokollet. Fin löpning som sedan avslutas med ett aningen oortodoxt, men läckert, nummer. Vill och vågar mycket i sitt spel men får inte ut jättemycket konkret av det i slutändan dock.

Anthony Elanga och Bruno Fernandes var två av regissörerna i Manchester Uniteds seger under onsdagskvällen.

Cristiano Ronaldo: 5

Utbytt 71′. Bidrog inte med mycket väl på planen förutom vid 2-0-målet när han läckert bröstar fram Fernandes. Blir sedan utbytt och beter sig som en barnunge. Kom inte och prata om avsaknad av mentalitet och att andra inte kan ta kritik om du själv inte kan göra det.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 71′. Lite kort tid för att ge ett rättvist betyg men klart är i alla fall att det var ett positivt inhopp vi fick se från Rashford, som hann sätta dit trean med ett fint avslut. Viktigt för självförtroendet. Något att bygga vidare på.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 71′. För om jag skulle sätta betyg på Rashford hade jag varit tvungen att göra det på Maguire, och det hade känts fel. Har i ärlighetens namn svårt att förstå varför han överhuvudtaget skulle in.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 84′. Spelade för kort tid för att betygsättas.