Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Brentford - Manchester United
Vi är dåliga men Brentford är väl sämre eller?

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Brentford. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2022/01/19 23:04

Brentford – Manchester United

Premier League, omgång 17 • 2022-01-19, 21.00 • Brentford Community Stadium, London • domare: Andre Marriner

 

Avspark: 21.00 • Teve: Viaplay

0-1 (55) Elanga

0-2 (62) Greenwood (Fernandes)

0-3 (77) Rashford (Fernandes)

1-3 (85 )Toney

 

Manchester United

De Gea; Dalot, Lindelöf, Varane, Telles, Greenwood, Fred, McTominay, Fernandes; Ronaldo (Maguire 70), Elanga, Greenwood (Rashford 70)

Avbytare: Henderson, Heaton, Jones, Maguire, Mata, van de Beek, Matic, Martial, Rashford

 

Brentford

Lössl, Pinnock, Jansson, Beck, Roerslev, Jensen, Norgaard, Janolt, Canós, Mbeumo, Toney

Avbytare: Fernandez, Henry, Forss, Wissa, Ghoddos, Ajer, Baptiste, Bidstrup, Stevens,

Updated: 2022/01/19 22:49
 • 0
 • Share


2022/01/19 23:04
Tack för idag!

Mer om matchen kommer i snackisar och spelarbetyg samt i morgondagens dagen efter. Viktig känsla inför helgens match mot West Ham.

 • 0
 • Share


2022/01/19 22:54
Viktig seger!

Matchen är över. Det blir till slut 1-3. Inte kände man sig helt säker i slutet men ändå. Vi tar med oss viktiga målskyttar för kvällen som alla tre bör ge ökad självförtroende till våra unga offensiva målskyttar.

 • 0
 • Share


2022/01/19 22:44
reducerat

Hmm… vi måste såklart släppa in ett mål också, 1-3.

 • 0
 • Share


2022/01/19 22:37
Nästa viktiga målskytt!

0-3 Rashford! Oerhört viktiga målskyttar idag för självförtroendets skull. Fernandes igen bakom målet.

Updated: 2022/01/19 22:38
 • 0
 • Share


2022/01/19 22:34
Ronaldo uppenbart störd

Ronaldo rejält störd av att behöva gå ut efter 70 minuter. Dags att sluta älta det.

 • 0
 • Share


2022/01/19 22:22
Äntligen!

Mycket viktigt att Greenwood får sätta det målet, 0-2. Fint av Fernandes!

 • 0
 • Share


2022/01/19 22:15
Elanga!

Elanga ger oss ledningen, vem annars ska lösa knutarna.

 • 0
 • Share

Något sent kommer här vår inför-rapport som pekar ut tre poäng som ett måste. Hur det ska ske är skrivet i stjärnorna. Bänken ser inte mirakulös ut tyvärr.

 • 0
 • Share

0-0 i paus. Tyvärr farligast chanser från Brentford. Kommentarer som ”Brentford tvingar fram misstag från United” tycker jag är överdrivna. Misstagen gör vi själva alldeles för enkelt. Från och till håller vi i bollen men skapar inget farligt.

 • 0
 • Share


2022/01/19 21:17
Jobbigt

Senaste 5-7 minuterna är vi åter i misstagens land och pressade av Brentford. Inte hållbart.

 • 0
 • Share


2022/01/19 21:00
Matchen igång!

Marriner har blåst kvällens tillställning, nu kör vi!

 • 0
 • Share


2022/01/19 20:27
Frank imponerad av Uniteds offensiv

Brentfords coach Thomas Frank har uttalat sig om att Manchester är ett stjärnspäckad lag med ord som ”Cavani och Ronaldo är två av de bästa målskyttarna i världen och han hyllar även övriga offensiv och säger att ”en bra dag kan de uträtta mirakel”.

Nu förstår vi att han vill lägga över en del press på United som inte är sitt bästa för dagen, särskilt vad gäller offensiven. Men låt oss hoppas att Frank får se mirakel idag av vår offensiv.

 • 0
 • Share


2022/01/19 20:22
Kommentarer till dagens elva

Det blir samma backlinje som senast mot Aston Villa. Personligen hade jag trott att Maguire skulle vara tillbaka. Kanske är han inte helt fit, kanske är han helt enkelt bänkad för en i dagsläget bättre duo.

På mitten är det föga förvånade McFred som går ut idag och vi tror mer på McTominay just nu än Matic så låt oss hoppas på en bra match igen från vår skotske fältherre.

Framåt är det mycket intressant och glädjande att Elanga får chansen igen. Rashford har inte rosat marknaden och Sancho saknas av personliga skäl. Greenwood ska naturligtvis spela och en frisk Ronaldo är heller ingen överraskning. Rangnick sa själv på presskonferensen att det blir en form av 4-3-3 som utgångspunkt. Låt oss nu hoppas att vi börjar som senast och håller i denna gång!

 • 0
 • Share


2022/01/19 20:04
Brentfords elva

 • 0
 • Share


2022/01/19 20:03
Uniteds elva

 • 0
 • Share


2022/01/19 19:08
Inställningen hos spelare avgörande

Det mest intressanta från Rangnicks presskonferens del 2 tycker jag var frågan om han inte tänkte spela spelare som ändå har kontrakt som löper ut, alternativt vill bort från klubben till sommaren. Rangnicks svar på det var att det beror helt på inställningen, om man visar karaktär och inställning och vill visa allt för fansen och klubben så är det klart de kan vara aktuella för spel (även om de vill till andra klubbar efter säsongen).

Det underförstådda är då att vissa har denna inställning, medan andra inte har den. Slutsatsen drar vi själva. Inom en timme kommer aktuella laguppställningar.

 • 0
 • Share


2022/01/19 16:14
Vad har vi för känslor idag?

Då är vår matchdagsblogg igång. Vad har ni för känslor därute ikväll? Kan vi hålla uppe kontroll lite längre tid idag? Mina egna känslor är ambivalenta men det blir intressant att se hur vi tacklar denna bortamatch.

Andra intressanta frågor är förstås vad som händer när Maguire kommer tillbaka, för det gör han väl? Vilken form är vår lagkapten i denna gång? Hur ser det ut framåt, är Ronaldo och Rashford tillbaka och är det hugget i sten att de spelar i så fall? Personligen tycker jag Rangnick kan spela Elanga igen, och även Greenwood före herrarna Rashford och Sancho.

 • 0
 • Share


2022/01/19 14:57
Vi är dåliga men Brentford är väl sämre, eller?

Någon på sociala medier uttryckte sig slående uttrycksfullt efter matchen mot Aston Villa senast. Inlägget handlade om det där lilla hoppet, gnistan som tändes när vi efter den första halvtimmen tänkte: ”jäklar, har Rangnick lyckats få till det nu till slut”, en tanke som sedan slocknade tvärt. Efteråt satt personen i fråga i total frustration i soffan med känslan av tomhet och tänkte att nu var det vara nog, han tänkte inte se några fler matcher med United i år. Personligen tänker jag inte gå så långt att jag vänder ryggen mot laget och matcherna men visst är det jobbigt, riktigt jobbigt. 

Vi är inte bättre än såhär just nu och det tycks som det kommer att ta tid att få till en förändring mot stabilitet, kontroll och glädje. Men även om vi är dåliga så är väl Brentford sämre eller? Brentford har förlorat fyra av de senast sex matcherna och är efter en pigg inledning på Premier League lite på dekis. Dock ska vi erkänna att de mött tufft motstånd, bland annat i form av Liverpool och Man City. Vi kan nog inte räkna in poängen utan jag är rädd för att vi behöver vara bättre än senast för att vinna. Jag hoppas på speltid igen för en pigg Elanga, och jag hoppas också på en bibehållen form hos McTominay. Kanske kommer det räcka, eller ska vi vara rädda för vad som händer när Maguire återkommer, för det gör han nog.

 • 0
 • Share