Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Brentford - Manchester United 1-3
En viktig pusselbit av självförtroende

Brentford var nog lite sämre till slut. I gårdagens blogg var jag inne på att även om vi är dåliga så bör vi vara lite bättre än Brentford. I andra halvlek klarade vi också av att visa det. Det allra viktigaste att ta med sig från gårdagens vinst är den pusselbit av självförtroende som smög sig in under andra halvlek. Nu går vi in i helgens viktiga match med lite mer hopp!

En sak som präglade gårdagen var att våra unga offensiva målskyttar fick göra mål. Det var förstås oerhört viktigt för både Greenwood och Rashford att hitta nätmaskorna igen. Och att Elanga sedan får göra ett mycket fint mål är fantastiskt kul. Viktigt att sätta press på Rashford och Sancho att börja leverera.

I delar av första halvlek var misstagen ungefär identiska som i våra tidigare matcher. På Viasat envisades man med att hylla Brentfords presspel och sa att de tvingade fram misstag från United, Rangnick är lite inne på samma linje. Jag tycker vi skapade flera misstag själva igen, flera enkla slarvmisstag som inte ska behöva vara där.

I halvlek lyckades Rangnick tuta in lite självförtroende och fart för sedan kom passningsspelet och löpningarna igång. Bruno Fernandes såg stundtals ut som i ”fornstora dagar”. Det är nu viktigt att fortsätta på den inslagna vägen och göra årets bästa insats mot West Ham på lördag.

Tyvärr krånglar Tottenham till sig en vinst på över-övertid flera gånger nu och det blir ett getingbo runt CL-platserna. Vi kan dock inte göra något åt vad andra lag hittar på utan måste se till att göra jobbet själva. Kan vi få till en vinst på lördag så bestämmer vi helt enkelt att Rangnick har tid att slipa på sina ledord under uppehållet därefter: balans, kontroll och självförtroende.

I våra snackisar och spelarbetyg (se nedan) kritiseras Ronaldo för sitt beteende när han får gå ut. Undertecknad måste såklart instämma, pinsamt!

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

Rangnick betonar att det var två helt olika halvlekar och han är mycket kritisk till lagets första halvlek, att de inte vinner andrabollar, att de förlorar 50-50-dueller och att de Gea måste rädda laget igen.

I andra halvlek vann laget istället dueller och andrabollarna, McTominay hyllas av Rangnick. Systemet med Fernandes som mer flexibel i position i ett 4-3-3-system ser Rangnick som vägen framåt. Angående Cristianos reaktion vid byte så tonar Rangnick såklart ned det hela. En spelare som Ronaldo vill göra mål och spela, det är naturligt enligt Rangnick. Igår gjorde han bytet för laget i relation till trebackslinjen i slutet.

Andra reaktioner

Mer om matchen

Akademin går alltid att lita på

Inte perfekt, men ändå ett stort fall framåt