Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Signe Bruun till Manchester United på lån
Årets danska fotbollsspelare flyttar till United

Manchester United har kompletterat sin tredje värvning på deadline day. Det är Signe Bruun, årets danska fotbollsspelare 2021, som signerar på lån från Olympique Lyonnais för återstoden av säsongen.

Avtalet gäller under förutsättning att Bruun får arbetstillstånd i England, vilket rimligen är en formalitet.

Anfallaren Bruun, 23 år gammal, vann två ligatitlar med Fortuna Hjørring i Danmark innan hon flyttade till Frankrike 2018. Hon blev fransk mästare med Paris Saint-Germain 2021. Därefter flyttade hon till Lyon. I Lyon har hon primärt fått agera inhoppare, men ändå bidragit med många mål (6 mål på 396 minuter i ligan).

Sin unga ålder till trots har Bruun redan gjort 14 mål på 19 landskamper för Danmark.

Signe Bruun säger:

Det är otroligt att vara här, jag är verkligen glad att signera för Manchester United. Det är en stor klubb med en enorm historia. Jag har följt damlagsprojektet ett tag och har sett lagets utveckling, och jag tycker att den här flytten passar mig perfekt.

Jag vill kunna hjälpa laget så mycket som möjligt under min tid här, förhoppningsvis med massor av mål men också massor av hårt arbete. Jag kan inte bärga mig för att få komma in på träningsplanen med spelarna och ledarna inför en hektisk period med matcher.

Marc Skinner säger:

Vi är jätteglada att välkomna Signe till klubben. Hon är en exceptionell spelare och att vi säkrar det här lånet visar klubbens ambition. Signes talang talar för sig själv men hennes förmåga att hitta de minsta ytorna i straffområdet och vara så dödlig framför mål är något som vi verkligen är uppspelta över att få se.

Hon är fortfarande så ung och kommer definitivt att komplettera den fantastiska talang vi redan har i det här laget. Hon har också erfarenheten av stora matcher, framför allt i Champions League, så vi ser fram emot att se henne blomstra här.

Bruun är Uniteds tredje värvning på deadline day. Tidigare idag har United förstärkt försvaret med Diane Caldwell och mittfältet med Jade Moore.

För United är det onekligen starkt att få till lånet av Bruun. Hon kommer att ge Uniteds offensiv en extra dimension. Efter Bridgwater United i FA-cupen på söndag väntar en nyckelperiod med bortamatcher mot Chelsea, Arsenal och Manchester City.

Välkommen till Manchester United, Signe Bruun!

Signe Bruun

Namn: Signe Kallesøe Bruun
Född: 6 april 1998, i Randers, Danmark
Position: anfallare
Längd: 178 cm
Tidigare klubbar: Fortuna Hjørring (2014-2018, 89 ligamatcher/62 mål), Paris Saint-Germain (2018-2021, 31/10), Olympique Lyonnais (2021-idag, 11/6)
Landslag: 19 landskamper/14 mål för Danmark
Titlar: dansk mästare (2): 2016 och 2018, fransk mästare (1): 2021, danska cupen (1): 2016
Meriter: årets danska spelare 2021, årets unga danska spelare 2017