Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Anthony Martial till Sevilla
Den enda rimliga lösningen

Anthony Martial har bytt Manchester United mot Sevilla under januarifönstret i vad som är ett säsongslångt lån. Den spanska ligatvåan får därmed in en spelare från frysboxen men som förhoppningsvis kan tina nere i södra Spanien. Delar av redaktionen på Muss har i denna frågeask diskuterat låneaffären. 

Anthony Martial har lämnat Manchester United på ett säsongslångt lån till Sevilla. Dina tankar om det?

Mikael Österdahl: Det är förstås märkligt när en spelare med den meritlistan går på lån. Samtidigt vill han spela boll och United kan inte erbjuda någon relevant speltid, så i den meningen är det rimligt.

Jonathan Gren: Rimligt för båda parter. United sparar pengar och får bort en missnöjd spelare, och Martial får chansen och bevisa sig i La Liga.

Gustav Brinck-Larsen: Det var på tiden, och det enda som är synd är att det inte är en försäljning.

Elias Hallström: Bra för alla inblandade parter, antar jag. Martial gör noll nytta i United men i Sevilla tror jag att han kan få ett lyft.

Peter A Lilja: Bra tycker jag. Han behöver speltid.

Tycker du att det är en bra lösning med ett lån säsongen ut, eller hade du velat sett någon annan lösning?

Mikael Österdahl: Det var nog enda lösningen som fanns. Klubbarna som vill ha Martial kan inte betala de summor United kräver (åtminstone inte med hans lön i åtanke). Nu får han ett halvår att visa upp sig, förhoppningsvis är han hetare på marknaden i sommar.

Jonathan Gren: Jag tror att det var den enda lösningen på grund av Martials lön. Med tanke på att Sevilla också kommer att betala hela hans lön så tycker jag start det är en bra lösning.

Gustav Brinck-Larsen: Det optimala hade varit en försäljning, men bara det faktum att han lämnar är ju bra. Men nu får det jobbas för en permanent övergång i sommar istället.

Elias Hallström: Ja, det känns väl rimligt. En bra vår i Spanien och intresset tillsammans med värdet kommer förhoppningsvis öka.

Peter A Lilja: Med Martial känns det ju som det finns en av- och på-knapp. Kanske kan ett lån hitta on-läget på den och då är han riktigt vass för vilket lag som helst.

Totalt har Martial endast gjort 367 minuter för United den här säsongen och på dessa ett mål. Varför har det gått så trögt, tror du?

Mikael Österdahl: Min känsla är att det handlar om självförtroende för Martial. Det verkar som att han behöver känna tränarens förtroende för att prestera, något som försvann när vi hämtade in Cavani.

Jonathan Gren: Tränarna har ju inte hjälpt, men Martial har också en tendens att helt försvinna när det kommer in spelare på hans position. Zlatan och Cavani är två exempel på det.

Gustav Brinck-Larsen: Ser inte att detta skulle vara trögt för Martial, utan snarare ganska normalt. Bortsett från freaksäsongen 19/20, när han var nära att nå en godkänd säsong för en Unitedanfallare med 17 ligamål, så har han ju inte varit speciellt bra särskilt ofta.

Elias Hallström: Han har uppenbarligen själv gett upp Unitedkarriären. Det syns ganska tydligt på honom.

Peter A Lilja: Han har som sagt knappen i off-läge och ser bekväm ut. Han verkar heller inte helt tillfreds i stämningsläge.

Han anländer nu till Sevilla, som för närvarande ligger tvåa i La Liga. Vad tror du om hans möjligheter att få en skjuts i karriären nere i Spanien?

Mikael Österdahl: Spontant känns det som att det är enklare att springa igenom spanska försvar än engelska nu för tiden. Han borde ha goda förutsättningar att lyckas, talangen finns onekligen där.

Jonathan Gren: Känns som att det finns en bra chans att han får fart på karriären i Sevilla. Jag tror att det är en liga och ett lag som passar honom bra.

Gustav Brinck-Larsen: Jag ser för lite spansk fotboll för att kunna avgöra om han passar bättre där, och jag vet inte heller om miljöombyte är det som kommer få igång honom. Det kan göra det, men främst tror jag det handlar om honom själv. Vill han lägga ner det arbete som krävs för att bli så bra som hans talang ger honom möjlighet att bli eller inte? Det är frågan.

Elias Hallström: Miljöombyte är nog alltid bra för att få lite fart igen. Han kommer dels till ett bättre lag, dels ett mer välfungerande lag, vilket bör vara positivt. Konkurrensen blir tuff, men visar Martial bara att han vill är hans kvalitet högre än många andras.

Peter A Lilja: Hittas on-knappen så kan ha få en ordentlig skjuts. Just Martial kan ju om en bit lossnar få en total islossning och då kan han snabbt göra mycket mål.

Martial har kontrakt med United till 2024. Vad tror du händer den här sommaren? Stannar han i United eller är det dags att gå skilda vägar?

Mikael Österdahl: Vi har sett att det inte nödvändigtvis räcker att både klubb och spelare vill ha skilsmässa för att någon ska lämna United. Så det är typ omöjligt att svara på. Beror nog också på vad nästa manager tycker om honom.

Jonathan Gren: Jag tror att han lämnar i sommar och att det blir en permanent flytt till Sevilla.

Gustav Brinck-Larsen: Jag hoppas verkligen han lämnar permanent i sommar, men frågan är om någon klubb kommer vara villig att betala så mycket som United kräver. Vi får väl hoppas på en succévår i Sevilla och att någon klubb sen öppnar plånboken, annars tror jag vi kan bli sittandes med honom i något år till.

Elias Hallström: Det är dags att säga adjö till sommaren. Sju år i United och egentligen ingenting har hänt under den perioden. Första året var hans bästa, enligt mig, men därefter har inte mycket hänt (förutom våren 2020).

Peter A Lilja: Det lutar väl åt att United måste och behöver banta truppen så han försvinner nog. En liten passus är om han får islossningen jag beskriver ovan och kommer tillbaka i högform.

Tror du att han har vad som krävs för att lyckas i United?

Mikael Österdahl: Om min teori om att han behöver förtroende för att lyckas stämmer, så nej. Han är inte så bra att han ska vara odiskutabelt given i United.

Jonathan Gren: Talangen har han, men det är mycket annat som saknas.

Gustav Brinck-Larsen: Efter sex och ett halvt år i United tycker jag vi ganska krasst kan konstatera att han bevisat att han inte har det.

Elias Hallström: Det har han verkligen. Hans kvalitet och potential är skyhög men killen har ju dessvärre noll skalle.

Peter A Lilja: Ja någonstans har han det.

Kommer du sakna honom under återstoden av säsongen?

Mikael Österdahl: Alltså, jag har typ saknat den bra versionen av Martial under typ halva hans Unitedkarriär…

Jonathan Gren: Nej. Jag ser hellre att man satsar ungt än på en spelare som inte vill vara i klubben.

Gustav Brinck-Larsen: Inte det minsta.

Elias Hallström: Inte ett dugg. Däremot ser jag fram emot att följa honom i Sevilla under våren.

Peter A Lilja: Nej