Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Händelserik vecka med dystert slut

En händelserik vecka på transfermarknaden med flera utlån (herrlaget) och tillskott (damlaget) slutade tyvärr med en dyster nyhet. Under gårdagen kom rapporter om att Mason Greenwood anklagas för våld i hemmet mot sin tidigare flickvän. Vi kommer såklart att följa utvecklingen under veckan.  

Nyheten om Greenwood kom som ett blixtnedslag för alla runt United under söndagsmorgonen. Klubben har uttalat sig och stänger tills vidare av Greenwood under utredningens gång. Vi hänvisade igår till AP som rapporterade om att Greenwood greps av polisen under den sena söndagseftermiddagen.

Innan den dystra nyheten var det trots uppehåll för herrarna en intensiv vecka på transfermarknaden. Från herrlaget försvann Anthony Martial på lån till Sevilla och Amad till skotska ligaledaren Rangers. Spekulationer har också nästan dagligen förts om att Donny van de Beek kommer att gå på lån, troligen till Everton. Andra spekulationer har inkluderat både Jesse Lingard och Henderson som båda rapporterats vara aktuella för Newcastle.

På damsidan har det varit en rolig vecka. Danska Signe Bruun har kommit in på lån. Därutöver har vi rapporterat om två värvningar, båda landslagsspelare. Det gäller irländska Diane Caldwell som skrivit kontrakt säsongen ut, och den engelska landslagsmittfältaren Jade Moore som skrivit kontrakt över nästa säsong. Marc Skinner hyllar båda och menar att de blir rejäla förstärkningar för laget. Därutöver har Tara Bourne gått på lån till Blackburn Rovers från att tidigare varit utlånad till Sheffield United.

I veckan väntar FA-cup för herrarna mot Middlesbrough och damerna har två stora möten mot Chelsea respektive Arsenal.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

Landslagsuppehåll under veckan.

Dammatcher

Spelschema Spelarstatistik

WFA: Bridgwater United – Manchester United 0-2

Manchester United vann till slut behagligt i FA-cupen mot National League-laget Bridgwater United med 2-0. Målen gjordes av Hayley Ladd och Ella Toone. Hemmalaget kämpade dock tappert med ett bra försvar och bra målvakt och lyckades hålla 0-1 fram till i slutet av matchen. Ole Gunnar Solskjaers dotter, Karna Solskjaer, fick göra ett inhopp i slutminuterna.
Matchrapport

Ungdomsmatcher

Spelschema Spelarstatistik

PLC: West Bromwich Albion – Manchester United 2-0

U18 förlorade tyvärr i Premier League Cup mot jumbon West Bromwich men går trots det vidare som gruppvinnare. United var mer eller mindre klara för avancemang redan innan match och Travis Binnion mönstrade därför ett reservbetonat lag. I matchrapporten betonas en positiv comeback genom Omari Forson.

Matchrapport

Nyheter och annat

Mason Greenwood stängs av tills vidare

Mason Greenwood anklagas för våld i hemmet

Byter klubb i jakt på mer speltid

Den enda rimliga lösningen

Lånekarusellen tar Devine till Walsall

Trollkarl eller fotbollsspelare?

 

Årets danska fotbollsspelare flyttar till United

Engelsk landslagsspelare stärker mittfältet

Irländska breddar defensiven

Amad klar för Rangers!

Fransmannen flyttar till Spanien

Blandade resultat, men mestadels positivt

Läget i laget

Senaste nytt om skador och avstängningar.

Veckan som kommer

Måndag

Muss.se: Unitedsvepet

Tisdag

Muss.se: Unitedsvepet, damkollen

Onsdag

20.00 / DAM / WLC: Chelsea – Manchester United

Muss.se: Unitedsvepet, dagens lag dam, resultatpost dam

Torsdag

14.30: Presskonferens

Muss.se: Unitedsvepet, inför Middlesbrough

Fredag

21.00 / HERR / FA: Manchester United – Middlesbrough

Muss.se: Unitedsvepet, matchdag, snackisar, spelarbetyg

Lördag

13.30 / DAM / WSL: Arsenal – Manchester United
14.00 / U23 / PL2: Manchester United – West Ham United

Muss.se: Unitedsvepet, dagen efter, dagens lag dam, resultatpost dam, resultatpost U23

Söndag

Muss.se: Unitedsvepet, feature: grattis Bojan Djordic, feature: lest we forget