Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Chelsea - Manchester United
Londonresa med finalplats i potten

Manchester Uniteds damer går som tåget för tillfället och frågan är vad som ska kunna stoppa dem. Ikväll ställs man mot Chelsea i semifinal av ligacupen och nog för att det lär bli en svår nöt att knäcka nere i London talar ändå ganska mycket för United. 

Manchester United har bland annat en statistik som är svår att blunda för. Man har endast förlorat två matcher under säsongen (där en förvisso var en av dessa var en rejäl käftsmäll mot just Chelsea. Mer om den nedan) och i cupspelet är man obesegrade.

Om vi börjar räkna från sju matcher bakåt så har Marc Skinners gäng 20 plusmål och noll insläppta.

Senast vann man mot Bridgwater United i FA-cupen utan att direkt imponera. Skillnaden nu mot exempelvis höstas är att man faktiskt vinner en match man på förhand ska vinna, medan man tidigare under säsongen kryssade en hel del.

Även hemmalaget Chelsea ångar på. När man spelade senast var det mot Aston Villa i FA-cupen, där man bortavann med 3-1. I och med det förlängde de sin förlustfria svit till fyra raka matcher. I kvartsfinalen av ligacupen slog man West Ham med 4-1. den danska superstjärnan Pernille Harder stod för ett hattrick den gången.

Manchester Uniteds lag

Så här ställer Marc Skinner upp sitt lag ikväll. Noterbart är att nyförvärvet Signe Bruun finns med på bänken.

Chelseas lag

Förutsättningarna

Vad gäller de praktiska förutsättningarna är de ganska enkla. Det segrande laget går till final och får där möta antingen Manchester City eller Arsenal. Den matchen avgörs imorgon.

Över till läget i Uniteds lag finns det egentligen inga större nyheter att rapportera om. Lucy Staniforth missar återigen men Kirsty Hanson börjar sakteliga närma sig en comeback. 23-åringen finns med på bänken ikväll.

Vad gäller nyförvärven i Signe Bruun, Jade Diane Caldwell, och Jade Moore är de två förstnämnda redo för spel, medan Moore fortsatt rehabiliterar en skada.

Trots att det är Chelsea i en ligacupsemifinal går Skinner in med mentaliteten att det är som vilken match som helst. Klyschigt, absolut, men kanske är det ett fungerande koncept. United har på sistone visat att man blivit ett lag att räkna med, och vilka som står på andra sidan är nog inget man lägger jättestor vikt vid längre, då man i högre utsträckning nu förlitar sig på sitt eget spel och utnyttjar sina egna förmågor för att såra motståndarna.

Tidigare möten

Senaste gången lagen möttes var alltså ingen rolig historia, sett med Unitedögon. 6-1 förlorade man med, dessutom på hemmaplan. Då blandades såväl individuella misstag med kvalitet från Chelseas håll. Alessia Russo gav visserligen United lite hopp med sin 3-1-reducering efter paus, men gästerna gasade ifrån ytterligare och vann till slut med så kallade tennissiffror.

Teve

Matchen sänds på FA Player och kan ses gratis i Sverige. Det krävs dock att man registrerar sig, vilket kan göras genom att följa den här länken.