Spelarbetyg: Burnley - Manchester United 1-1
Nytt rekord i sumpade målchanser!

Det är tydligen så här det ska se ut nu. Tidigare har United kunnat göra en hel del mål trots svaga insatser och slarv bakåt. Nu verkar det vara rekord i målchanser som gäller utan att sätta dit bollarna. En ny förbannelse är på plats och vi har ingen tur med domarteamet idag heller. Sjävklart är andra halvlek riktigt dålig och det är förstås ingen idé att skylla ifrån sig. Ska det se ut såhär är vi snart fjärdeplatsen snart ett minne blott.

Som lyftes i matchbloggen måste vi åter kritisera offensiven för det uteblivna sistapasset flera gånger om. Det gäller hela linjen som med bättre beslut i avgörande läge borde avgjort med 3-4 mål i första halvlek. Det var lite på känn i halvtid att det kunde sluta illa, igen. Det är ingen tacksam uppgift att sätta betyg med så vitt skilda halvlekar men vi gör ett försök.

Några är bra, någon är riktigt bra, ett antal är godkända men av några kräver vi betydligt mer.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Naturligt stabil som så ofta det sista, inte mycket att säga om. Inget att göra i första halvlek direkt. Lyckades tyvärr inte ta kvitteringsmålet men räddade ändå United igen i början av andra.

Diogo Dalot: 6

Anonym i offensiven till en början men gjorde sedan några riktigt fina räder framåt. Hyfsat stabil defensivt igen och måste få godkänt till slut.

Raphaël Varane: 7

Är framme fint på den fasta situationen i första halvlek och borde nog fått målet. Mycket stabil i defensiven och kan nog till slut bli den försvarsklippa United behöver. Gränsfall på högre betyg.

Harry Maguire: 4

Stabil insats till en början men sen är det delvis Harry som kostar oss segern tyvärr. Är inblandad i både det bortdömda målet framåt och går bort sig vid baklängesmålet. Är inte tillbaka i den form som krävs.

Luke Shaw: 6,5

En bra insats från Shaw överlag, särskilt offensivt. Pigg och tar många löpningar framåt och fint kombinationsspel på vänsterkanten. Det känns som den riktigt dåliga perioden är historia och med lite mer flyt gör han både ett mål och en assist.

Fin assist vid målet. Upphäver offside vid baklängesmålet vilket drar ned betyget något.

Scott McTominay: 6

Utbytt 80. Kämpar och sliter. Tar han om andrabollar bra i första halvlek men för ojämn för att få betyget bra. En del tveksamma beslut och dominerar inte mittfältet som vi skulle önska.

Paul Pogba: 7

Utbytt 82. Rörlig och stark i duellspelet överlag. Viktigt med det kontrollerade avslutet framåt. Just dessa mål vi efterlyser efter fin assist av Shaw. Slarvar inte så mycket som han gör från och till. Tappar förstås en del fart i andra i takt med att laget går ned sig.

Bruno Fernandes: 6

Ser pigg ut igen och dominerar passningsspelet framåt i första halvlek. Fin precision på frisparken som borde lett till mål, vi förväntar oss minst denna nivå men gärna lite mer.

Det vill sig inte riktigt i sista läget och han blir frustrerad efter hand. Får räcka med G.

Jadon Sancho: 8

Mycket pigg hela matchen, mer lekfull än innan och lyckas med flera fina dribblingar som trollar bort Burnleys försvar. Helt annan tajming nu. Borde möjligen släppt bollen i något avgörande läge men fortsätter han så här så blir det viktigt. Saknas bara ett mål för högre betyg.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 85. Stundtals pigg och fin passning till Shaw vid målet. Borde släppa bollen i några avgörande lägen, även om vi också vill att han ska ta många avslut.

Saknar det lilla extra för att sätta avsluten ännu.

Edinson Cavani: 5

Utbytt 68. Bra i defensiven i första men deltar inte så mycket i spelet framåt. Borde nog också gjort mål men saknar tajmingen i avgörande lägen. Vi kräver mer.