Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Southampton 1-1
Ytterligare ett fiasko

Manchester United har återigen misslyckats med att vinna en fotbollsmatch. Southampton kom på besök, en match som senast slutade 9-0 till United, och trots en bra start med ett förhållandevis tidigt ledningsmål gjorde United som man brukar numera, nämligen tappade i andra halvlek. 1-1 blev, återigen, slutresultatet.

Det börjar bli ganska tråkigt detta nu, att se United faktiskt göra en ganska bra halvlek som sen fylls upp av något tämligen uselt. Vad som händer i spelarnas huvuden i halvtid skulle man verkligen vilja veta, men inte ens de själva kan nog förklara. Särskilt störigt är det när det är spelarna vill skall kunna lita på, vår lagkapten och vår högst betalde, som underpresterar som mest.

Jadon Sancho sticker ut som det positiva från gårdagen. Han fick också göra målet, även om han hade den enklaste aktionen i samband med målet då både Bruno Fernandes passning och Marcus Rashfords framspelning hade högre svårighetsgrad. Men Sancho var på rätt plats vid rätt tillfälle då, och skall ha beröm föra stora delar av matchen i övrigt.

Detsamma går tyvärr inte att säga om särdeles många andra, med Harry Maguire och Cristiano Ronaldo i spetsen. Victor Lindelöf måste verkligen känna att livet inte är speciellt rättvist för tillfället, då han verkligen borde vara den som gör Raphael Varane sällskap i mittförsvaret. Låt oss hoppas att det blir så mot Brighton på tisdag.

Är det hårt att kalla en 1-1-match som man borde vinna för ett fiasko? Kanske, i alla fall om det varit en enstaka händelse, en match man egentligen borde vunnit i en rad bland vunna matcher. Men med en senaste radens resultat tycker jag fiasko är motiverat. Visst, Ralf Rangnick kan prata om att han det förändring i laget och att det kommer ta tid att få det på rätsida helt. Under Ole Gunnar Solskjaer var det uppenbart att hela klubben vändes från José Mourinhos förgiftande, men det är trots allt resultat vid bedömer våra tränare på. Och de resultat som Rangnick skapat, särskilt sett till vilka motståndare United ställs mot under tiden, är klart oroväckande.

Rangnicks presskonferens

Nedan ser ni Ralf Rangnicks presskonferens efter matchen. Han pratade mycket om att laget måste bli mer kompakt och aggressivt. Detta är i korthet vad han sa.

  • De hade pratat om att undvika att vara kompakta, proaktiva och aggressiva, samt att undvika att åka på kontringar som man vet att Southampton är bra på. Att två minuter in i andra halvlek åka på ett kontringsmål var därför oerhört frustrerande.
  • Rangnick har ingen oro för vad de gör under halvtidsvilan. Han tycker istället att problemet är att han har ett lag med offensiva, tekniska spelare som inte är vana vid att vara kompakta under en hel match.
  • Ett annat problem är att man inte sätter sina chanser. Man gjorde bara ett mål trots ett XG på 2,57.
  • Ingen skall tro att spelarna inte bryr sig, enligt Rangnick. Istället måste laget bli mer kompakta, aggressiva och ”elaka” (engelska: nasty) när det kommer till att försvara en ledning.
  • Målen man släppt in den senaste tiden har varit för enkla, motståndarna behöver knappt anstränga sig.
  • Rangnick tycker samtidigt att man redan lyckats förändra laget lite i rätt riktning, man släpper in färre mål än tidigare. Det är dock svårt att förändra på kort tid och utan en försäsong.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Spelsystemet blottar vår största svaghet

Det går inte att gilla detta lag