Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ingen petning av Maguire i sikte / Henderson dementerar rykten / Nkunku på Uniteds radar

I tisdagens nyhetssvep finns en uppdatering från andra delen av gårdagens presskonferens med Ralf Rangnick. Rangnick ger sin syn på utvecklingen av ett presspel i laget, och hur de måste tänka smart framåt. Han uttalar sig också om både Cavani och Maguire. Därutöver inkluderar dagens svep ryktet om en ersättare till Pogba och en del annat smått och gott. 

Ingen petning av Maguire i sikte

Många är kritiska till lagkapten Harry Maguire. Han är uppenbarligen inte i strålande form och fortsätter göra en del ödesdigra misstag. Rangnick betonar dock att det inte finns någon plan på att peta Maguire utan menar att han, precis som alla andra, successivt kämpar för att implementera en ny spelidé och presspel, något som måste få ta tid. Alla behöver utvecklas enligt Rangnick och allt handlar om att finna balansen i spelet offensivt och defensivt.

Rangnick sa också bestämt ifrån när han fick frågor om Cavani och problem med att han spelar så lite. Rangnick: ”vi kan inte ta ut en spelare som själv upplever att han inte kan spela och där undersökningar visar på skada (oavsett omfattning). Jag tror nog Edinson är så pass gammal att han vet om hans kropp är redo att spela eller inte”.

Övriga frågor på gårdagens presskonferens var mest upprepningar om tidigare uttalanden om Sanchos utveckling och lagets problem med att bibehålla kontinuitet. Låt oss hoppas på en vändning ikväll.

Presskonferensens andra del kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Henderson dementerar rykten

Dean Henderson har utsatts för falska rykten. Hans namn har satts i samband med en uppgift i The Sun, där en PL-spelare pekas ut som arresterad 2019. Henderson uttalar sig på Instagram om att ryktet är totalt taget ur luften och att det påverkar honom och hans familj väldigt mycket.

Henderson citeras av BBC: ”jag har en familj som påverkas väldigt mycket av det här, så jag vill härmed döda detta rykte och bara gå vidare. Det finns några sorgsna människor därute som har länkat mitt namn med de här opassande, smärtsamma och totalt falska uppgifterna”.

Nkunku på Uniteds radar

Leipzigs mittfältare Christopher Nkunku sägs vara på Uniteds radar. Enligt uppgift från ESPN är Rangnick särskilt förtjust i honom och ber United trappa upp jakten på den franske mittfältaren. Den potentiella värvningen sägs också vara en ersättning för Paul Pogba som förväntas försvinna till sommaren, även om det tycks förändras från dag till dag.

Motståndare i FA Youth Cup klara

U18 spelar vidare i FA-cupen för ungdomslag och kommer där att få möta Leicester City i kvartsfinal.

I senaste rundan vann laget mot Everton med övertygande 4-1 och möter nu alltså Leicester torsdagen den 24/2 på Old Trafford. Laget har redan spelat på Theatre of Dreams två gånger denna säsong och bland annat vunnit mot  Scunthorpe United med 4-2.

Motståndarna Leicester vann något överraskande mot Aston Villa i tredje rundan och följde upp det med en övertygande seger mot  Bournemouth med 5-1. Det är således ett motstånd i bra form som väntar nästa vecka.

Ny roll för starkare relation med fansen

Manchester United har gjort klart med en ny roll som relationsskapare med fansen, titeln är ”Head of Fan Engagement”. Det framgår av en nyhet på Uniteds officiella hemsida.

Rollen kommer att innehas av Rick McGagh, som för närvarande är medlem i både Fans’ Forum 0ch Fans’ Advisory Board (FAB). Han uppges vara mycket respekterad av olika supportergrupper och har länge följt klubben i och utanför England.

Collette Roche, Chief Operating Officer säger:
Det är viktigt för oss att stärka relationerna med fansen och det är därför vi skapar den här nya rollen. Ricks etablerade relationer med fansen, hans kommunikativa förmåga och engagemang i de här frågorna gör honom unikt kvalificerad för rollen och vi är mycket glada att han tackat ja. 
Rick kommer att se till att  the Fans’ Forum och FAB arbetar så effektivt som möjligt och leda vårt engagemang gentemot olika supportergrupperingar såsom  Manchester United Supporters’ Trust (MUST).
Rick McGagh säger:
Våra fans vill att Manchester United ska vara den bästa fotbollsklubben i världen både på och utanför planen. Supportrarna är vad som gör den här klubben så speciell och de ska alltid känna att de har en chans att påverka och bli lyssande till. 
Av mina diskussioner med klubben om den här rollen, är jag säker på att klubben avser att förstärka engagemang gentemot fansen och skapa en starkare relation och länk mellan klubben och supportrarna. Jag är hedrad att få den här möjlighet att bidra till det.