Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar: Manchester United - Brighton & Hove Albion 2-0
Klassaktion skillnaden mellan himmel och helvete

En mycket viktig trepoängare blir summan av dagens frustration. Make no mistake, vi ska absolut vara glada. Men oj så små marginaler det är och det konstaterar vi trots att United spelade med en man mer under stora delar av andra halvlek. Glada ok. Nöjda nja. 

Upside down 

Efter tre fina första halvlekar i rad måste jag erkänna att jag idag sållade mig till dem som ville stänga av och sätta på en en halvdålig serie på Netflix i halvtid; blunda, somna och drömma om bättre tider. Sedan slog det mig förstås att det kunde vara bättre med den usla första halvleken för att sedan råka vinna matchen, istället för tvärtom som varit brukligt på senare tid. Och döm om vår förvåning. Det lyckades bli tvärtom idag tack vare mr CR7 och De Gea ska vi väl säga.

Övriga spelare offensivt fortsätter att bränna jättelägen, idag exemplifierat av Sancho och Fernandes (ok nu kom målet i grevens tid!). McTominay hade heller ingen rolig skottdag. 

Trots övertaligheten kändes det aldrig riktigt säkert innan Bankes blåste i pipan. Som United-fan dessa dagar ska man inte tro att lidandet tar slut förrän det är slut. Med tio man lyckades dock inte Brighton komma närmare än ribban för att göra 1-1 en fjärde gång i rad. Men visst borde vi klarat av att döda den här matchen betydligt tidigare än pipan/Fernandes. 

Klassaktion från ingenstans

Ronaldo har tillsammans med Maguire varit vår mest kritiserade spelare på senare tid. Otajmad för att inte säga dålig har han varit i de senaste matcherna. Och då kommer förstås en explosion. Ett avslut av extremt hög klass när man minst anar det. Det fanns överlag mer tajming och klass över Ronaldo idag (han borde gjort ett par till), och det verkar också vara det som krävs för det här laget ska vinna. Skönt!

Man får vara glad för det lilla säger de lärde och det är bara att ta med sig det inför kommande veckas viktiga matcher. Dags att blunda och drömma om 5-0 mot Leeds istället.

Mittfältet igen

Brighton rullar boll och vi jagar stora delar av första halvlek, jobbigt frustrerande. Vi har svårt med egna uppspel och kommer inte åt andrabollarna alls. Det såg faktiskt delvis ut på samma sätt i slutminuterna innan Fernandes avslutar den här kvällen.

Jag råkade träffa min inbitna West Ham-vän innan match idag och han spekulerade i sannolikheten att United får loss Rice i sommar. Jag minns inte riktigt var samtalet slutade men att någon liknande pjäs behövs för att hålla boll kan inte sägas nog många gånger. Först när vi har tio man på plan kändes uppspelen mer behagliga, det säger en del. 

Samma vän var säker på Unitedvinst mot Brighton vilket förstås handlar om att ta bort pressen från West Ham i jakten på CL.  Det skulle tydligen bli 5-0 sa han. Riktigt så kul blev det inte men med ett par klassaktioner så räckte det idag till en extremt viktig fullpoängare. Det krävs dock en fortsättning borta mot Leeds i helgen innan vi sätter fler positiva ord på pränt. Det får räcka med att hylla en klassaktion.