Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Datum fastställt för UYL-möte

Ralf Rangnick har pratat med media inför söndagens rivalmöte mot Leeds United där han bland annat fick frågan om ett eventuellt kaptensbyte. Vidare så har även den nuvarande kaptenen Harry Maguire gått ut och dementerat just de ryktena.

Utöver det så kan vi meddela att datum har fastställts för Youth League-mötet mot Dortmund och avslutningsvis har vi lite nyheter kring gårdagens damlandskamper.

Rangnicks presskonferens

Många spelare tillgängliga

United-tränaren började med att ge en uppdatering om hur det ser ut på skadefronten, och meddelade att Edinson Cavani fortfarande är skadad. Även Tom Heaton ser ut att missa matchen med magproblem. Nemanja Matic är dock tillbaka i träning, men det återstår och se om han kommer att vara tillgänglig på söndag. Utöver det så ska resten vara tillgängliga.

Inget kaptensbyte

Rangnick fick frågan om ett eventuellt kaptensbyte, och om den konversationen har ägt rum. På det svarade tysken att de ryktena bara är nonsens, och att han inte pratat med någon spelare om något byte av lagkapten.

Inget missnöje i truppen

Rangnick fortsatte med att adressera ryktena om att det ska finnas missnöje i truppen, och han medgav att det fanns spelare som var missnöjda fram till slutet på transferfönstret på grund av en brist på speltid. Tysken fortsatte sedan med att säga att stämningen är bättre nu och att allt handlar om att spela bra fotboll och vinna matcher.

Om rivaliteten mot Leeds

Tysken fick sedan frågan om rivaliteten mot Leeds och om han kan dra paralleller till derbyn i Tyskland. På det svarade Rangnick att han inte hade hade koll på hur stor rivaliteten mellan lagen var fram tills för en vecka sedan, och som exempel så nämnde han derbyt mellan Schalke och Dortmund.

Maguire dementerar rykten

Efter att det under gårdagen spreds rykten om att Harry Maguire och Cristiano Ronaldo är i någon slags maktkamp om kaptensbindeln, så har nu kaptenen gått ut och dementerat dessa rykten. På Twitter skrev Maguire detta.

”Jag har sett många rapporter om den här klubben som inte är sanna och detta ära ytterligare en. Jag tänker inte börja skriva om allt som skrivs men jag behövde göra detta klart. Vi är enade och fokuserade på söndag.

Datum fastställt

Som vi nämnt tidigare så kommer Manchester Uniteds U19 möta Borussia Dortmund i åttondelsfinalen i UEFA Youth League. Matchen har nu fått ett bekräftat datum, nämligen den 1 mars klockan 21:00, och spelplatsen kommer att vara Leigh Sports Village.

Gårdagens landskamper

Under gårdagen fick fyra United-spelare representera sina landslag i Arnold Clark Cup. I matchen mellan England och Kanada fick Mary Earps, Ella Toone och Alessia Russo spela från start i en match som slutade 1-1.

Toone fick spela den första halvleken innan hon blev utbytt, och Russo fick spela 76 minuter. På bänken fanns också Katie Zelem, men det blev inget inhopp för 26-åringen.

I mötet mellan Tyskland och Spanien så fick Uniteds högerback Ona Batlle spela hela matchen för spanjorskorna. Även den matchen slutade 1-1 efter mål från Lea Schüller och Alexia Putellas.