Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Blackburn Rovers - Manchester United (avbruten)
Matchen snöade bort

Elva minuters fotboll. Mer än så blev det inte för Manchester Uniteds juniorlag den här lördagen. United spelade mot Blackburn Rovers på bortaplan men på grund av kraftigt snöoväder avbröts matchen efter elva minuter.

Juniorerna har onekligen inte haft något flyt alls den här vintern. Dagens match skulle ha blivit den enda ligamatchen i februari och blott den tredje sedan den 20 november. Väder, covid och cupmatcher har inneburit ett stort antal uppskjutna matcher. Därmed har United endast spelat 11 ligamatcher. Som jämförelse är det tänkt att Leeds senare idag ska spela sin 17:e och de flesta lagen har spelat 14 eller fler.

United skulle ha spelat mot Blackburn i januari. Då blev matchen först flyttad till Manchester, eftersom gräsmattan i Blackburn inte var i speldugligt skick, och sedan uppskjuten på grund av vattensjuk plan.

Idag var vädret dåligt när matchen sparkade igång men det var ändå förhållanden som tillät fotbollsspel. Efter elva minuter började det emellertid snöa kraftigt och spelarna kunde inte längre se bollen. Det tänkta bytet till en färgad boll misslyckades, då det inte fanns någon sådan på plats. Därmed beordrade domaren en kort paus. Samtidigt tilltog snöfallet och det stod snart klart att det inte skulle kunna bli någon match.

Nytt datum för matchen har givetvis inte bekräftats än. Jag gissar att dagens match kommer att strykas helt, snarare än att matchen återupptas efter elva minuter, men det är spekulation. Den senaste avbrutna tävlingsmatchen för United som jag minns är damlagets match mot Charlton säsongen 2018/19. Då hade United precis tagit ledningen när matchen avbröts. Den gången blev det ny match.

Blackburn Rovers – Manchester United (avbruten)

U18 Premier League, 19 februari


Inga mål. Avbruten efter 11 minuter.


Uniteds lag: Vítek; Lawrence, Bennett, Fredricson, Murray; Gore, Oyedele; Forson, Hansen, Mather; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK