Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Atlético Madrid - Manchester United
Upp till bevis för de stora matchernas man

Under onsdagskvällen är det äntligen dags för Champions League-spel igen. Manchester United reser till den spanska huvudstaden för den första åttondelsfinalen mot Altético Madrid. 

På förhand känns det här som ett ovisst dubbelmöte då bägge lagen har blandat och gett under säsongen. Stora spelare kliver fram i stora matcher och Cristiano Ronaldo har onekligen avgjort stora matcher tidigare. Dags för portugisen att återigen skina under en Champions League-kväll? Den känslan har verkligen vuxit fram hos mig under veckan. 

Manchester United

Manchester United kommer från en härlig seger senast när Leeds United besegrades på Elland Road. United stod för en spelmässigt helt okej insats och vann rättvist. Segern var lagets andra raka och faktum är att Ralf Rangnick bara förlorat en ligamatch som tränare för Manchester United. 

Allt är långt ifrån frid och fröjd i klubben. Det har ryktats om ett splittrat omklädningsrum och en kaptensbindel som kan hamna på en annan arm. Även om flertalet spelare och ledare gått ut och dementerat uppgifterna brukar rykten som dessa placeras in i kategorin “ingen rök utan eld”.

I en åttondelsfinal i Champions League ska naturligtvis det bästa laget spela. Därför tror jag att Rapaël Varane kommer in i elvan och bildar mittbackspar med Harry Maguire. Som ytterbackar får vi troligtvis se Diogo Dalot och Luke Shaw. 

Paul Pogba var riktigt bra i första halvlek på Elland Road och ska naturligtvis starta den här matchen. Han byttes dessutom ut efter en timme senast och bör vara redo för start. 

Paul Pogba spelar mest troligt från start imorgon.

Jag är tveksam till att Ralf Rangnick vågar starta med Antonhy Elanga , vilket gör att vi lär få se Marcus Rashford i startelvan. 

Edinson Cavani är fortsatt skadad och åkte inte med laget till Spanien. Cristiano Ronaldos prestationer på fotbollsplanen har inte varit bra den senaste månaden, men han kommer starta på topp. Är det inte ett perfekt läge för portugisen att återigen skjuta Atlético Madrid ur Champions League? 

Möjlig startelva:

Atlético Madrid

Förra säsongens La-Liga-mästare har haft en tuff säsong. I ligan är Diego Simeones mannar 15 poäng bakom Real Madrid och befinner sig på en femte plats. 

Vi känner Atlético Madrid som ett tight och defensivt starkt lag – något som inte verkar vara fallet för tillfället. På de fem senaste matcherna har laget släppt in tio mål och varit inblandat i flertalet målkalas till matcher. 

Under höstens Champions League-gruppspel övertygade man inte heller. På sex matcher tog laget endast sju poäng – en poängskörd som räckte till en andraplats i gruppen efter Liverpool. Noterbart från höstens gruppspel är också att Altético Madrid bara tog en poäng hemma på Wanda Metropolitano.

Daniel Wass, Koke och Antoine Griezmann är skadade och ser ut att missa matchen. Missar matchen gör även Carrasco – den belgiska landslagsspelaren är nämligen avstängd. 

Kvalité finns det dock gott om i truppen. Före detta Liverpool-spelaren Luis Suarez och talangen Joao Felix är två anfallsspelare att hålla koll på. Spanjoren Marcos Llorente stod för en stark fjolårssäsong med tolv mål och elva assists från sin mittfältsposition. 

Enligt spanska nyhetsrapporter kan Diego Simeone välja att starta med en 5-3-2-formation – där Luis Suarez får börja matchen på bänken.

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Atlético Madrid har bara stött på varandra vid två tillfällen. Det var i andra rundan av cupvinnarcupen 91/92. Spanjorerna vann dubbelmötet med totalt 4-1 och Uniteds mål gjordes av Mark Hughes.

Visste ni att…

  • Cristiano Ronaldo vunnit flest Champions League-titlar (fem stycken) och gjort flest mål av alla i turneringen (140 stycken)?
  • Bortamålsregeln i Uefas klubblagsturneringar är avskaffad?
  • David de Gea möter sin moderklubb imorgon?

Matchinformation

Atlético Madrid
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, åttondelsfinal 1:2
Tid: Onsdagen den 23 februari 2022, 21.00
Plats: Estadio Metropolitano, Madrid
Domare: Ovidiu Hategan (Rumänien)
Teve: Telia/C More

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

  • Cavani (ljumske och mage, liten chans)
  • Heaton (mage, inget datum, liten chans)
  • Bailly (fot, stor chans)
FORM
V22/1West HamHPL1-0
O4/2M’boroHFA1-1FS
O8/2BurnleyBPL1-1
O12/2SouthamptonHPL1-1
V15/2BrightonHPL2-0
V20/2Leeds UnitedBPL4-2

Atlético Madrid

Skador och avstängningar:

  • Carrasco (avstängd, första matchen av tre)
  • Wass (knä)
  • Griezmann (lår)
Tveksamma:

  • Giménez (sjukdom)
  • Koke (lår)
FORM
F19/1R. SociedadBcupen0-2
V22/1ValenciaHligan3-2
F6/2BarcelonaBligan2-4
V12/2GetafeHligan4-3
F16/2LevanteHligan0-1
V19/2OsasunaBligan3-0

United mot Atl Madrid

Totalt:20-1-11-4
Borta:10-0-10-3
Champions League:00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
F1991-10-23BCWC0-3
O1991-11-06HCWC1-1
SENASTE BORTAMATCHER
F1991-10-23BCWC0-3