Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag: Manchester United - Leicester City
Tufft test på Old Trafford

Nästa generations Anthony Elanga får ikväll chansen att visa upp sig på Old Trafford. Detta då Manchester Uniteds juniorer gästas av Leicester City i FA Youth Cup. Det handlar om kvartsfinal och matchen spelas på Old Trafford.

Matchen sänds i Sverige på Viaplay, så torsdagskvällens aktivitet är självklar.

Manchester Uniteds lag

United matchar ett på det stora hela väntat lag. Radek Vítek vaktar målet med Marc Jurado, Rhys Bennett, Tyler Fredricson och Sam Murray i backlinjen. Centralt på mitten har vi Kobbie Mainoo och Daniel Gore bakom Isak Hansen. Charlie McNeill leder anfallet med Sam Mather och Alejandro Garnacho på kanterna.

Leicester Citys lag

Nummer 9 i Leicester, Chris Popov, är fostrad i United.

Förutsättningarna

FA Youth Cup är den mest prestigefulla ungdomsturneringen i England. Manchester United är, förstås, mesta mästare, med tio triumfer, senast 2011. Leicester har aldrig gått till final i cupen.

United har tagit sig till kvartsfinal via tre säkra hemmavinster mot Scunthorpe (4-2), Reading (3-1) och Everton (4-1). Laget förlorade emellertid sin senaste match, då Chelsea vände tvåmålsunderläge till seger i U18 Premier League Cup. I ligan ligger United just nu nia i den norra serien, men då har United många matcher till godo på konkurrenterna.

Leicester gör anspråk på att vara Englands formstarkaste juniorlag. De har gått till semifinal i U18 Premier League Cup. I södra serien ligger de just nu trea, två poäng bakom förstaplatsen med en match till godo. De har besegrat Aston Villa, Crewe och Bournemouth på vägen till kvartsfinal i FA Youth Cup. Leicester har inte förlorat sedan den 15 oktober och de ståtar med resultatraden 14-2-1 på de 17 senaste matcherna.

Det är numer enkelmöten hela vägen i cupen, inklusive i finalen. Om det är oavgjort efter full tid väntar förlängning och vid behov även straffar. Lagen får göra tre byten (ett fjärde byte tillåts i en eventuell förlängning).

Vinnaren i kvällens match får hemmaplansfördel i semifinalen, där vinnaren mellan Wolverhampton Wanderers och Brighton & Hove Albion utgör motståndet.

Tidigare möten

Juniorlagsfotbollen i England är geografiskt uppdelad, så matcher mellan United och Leicester är sällsynta. Vårt senaste möte var i september 2019, då United tappade tremålsledning till 4-4 i gruppspelet av U18 Premier League Cup. Shola Shoretire och Omari Forson spelade för United i den matchen.

I FA Youth Cup har klubbarna mötts fyra gånger sedan 1970-talet, med tre vinster för United och en för Leicester. Senaste mötet i cupen var 2014. United vann med 1-0 efter förlängning, sedan Andreas Pereira avgjort. Marcus Rashford spelade i den matchen, medan Dean Henderson satt på bänken.

Teve

Matchen visas på Viaplay, med sändningsstart klockan 19.55, fem minuter före avspark.