Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

FA Youth Cup: Manchester United - Wolverhampton Wanderers 3-0
Komfortabel seger säkrade finalplats i FA Youth Cup

Manchester Uniteds juniorer intog under kvällen Old Trafford för semifinalmöte med Wolverhampton Wanderers i FA Youth Cup. United tog tidigt ledningen och kunde därefter komfortabelt spela sig igenom matchen och till slut vinna med 3-0. Därmed väntar final för första gången på ett decennium i turneringen. 

Juniorerna kommer från en period med blandade resultat, där man bland annat åkt ut ur Uefa Youth League på straffar mot Borussia Dortmund och åkt på storstryk mot Manchester City i ligaspelet.

Men i det inhemska cupspelet och närmare bestäm FA Youth Cup har det blivit framgång. Efter segrar mot Scunthorpe United, Reading, Everton, och Leicester hade man nu tagit sig fram till semifinal mot Wolverhampton Wanderers.

Under kvällens möte hade matchuret bara hunnit ticka över dryga kvarten innan United spräckt målnollan, detta tack vare Charlie McNeill, som påpassligt höll sig framme och kunde göra 1-0.

Norrmannen Isak Hansen stod för en delikat genomskärare till McNeill, som precis höll sig på rätt sida offsidelinjen och senare kunde runda gästernas målvakt för att lägga in bollen i öppet mål.

Under inledningen av matchen var det också United som höll i taktpinnen och tur var nog att man fick in ett tidigt ledningsmål, för därefter hade man problem med effektiviteten.

Den stekhete, och i dagarna landslagsuttagne, Alejandro Garnacho hade några minuter efter hemmalagets mål chans att öka på ledningen men lyckades på något märkligt sätt missa från nära håll. Även Hansen och McNeill skapade farliga chanser men hade inte marginalerna på sin sida.

Charlie McNeill och Alejandro Garnacho var som så många gånger förr segerorganisatörer för Manchester United.

Att den ovan nämnda trion kunde spela som man gjorde ska också tillskrivas det mittfält Travis Binnion ställde ut på planen. Dan Gore och Kobbie Mainoo utgör tillsammans en förnämlig duo på mitten och dominerade tämligen stort under första halvlek. Att se ett Unitedmittfält som dominerar ute på Old Traffords gräsmatta är ju inget vi blivit bortskämda med på senare tid…

Trots kontroll från hemmalaget stack Wolves upp ett par gånger och mäktade till slut med ett avslut där stolpen räddade United och Radek Vitek i målet.

Efter paus skulle det sedan inte dröja länge innan Garnacho hade dubblat Uniteds ledning. Strax innan timmen var passerad slog 17-åringen till med sitt femte mål i turneringen. Och vilket mål det var. Kanske var det han gjorde mot Everton för en månad sedan ett snäpp vassare, men kvällens pärla var verkligen inte dum den heller.

Sam Mather hittade igenom med en passning till Garnacho, som var på språng och ställdes till slut mot en bortaförsvarare. Efter att ha vridit upp kroppen och ställt in siktet placerade han in bollen i bortre hörnet utom räckhåll för målvakten.

Där och då kändes matchen mer eller mindre avgjord.

Mainoo på mittfältet var briljant och satte upp Garnacho och McNeill i ett läge att definitivt stänga matchen men den sistnämnde missade när bollen skulle läggas in i mål.

United hade kontroll genom hela andra halvlek och skapade ytterligare ett par chanser men egentligen var de sista 45 mest av en transportsträcka fram till slutsignalen. Innan den ljöd skulle emellertid McNeill hinna slå till med ett andra för kvällen efter att ha petat in en retur från nära håll.

På det stora hela var det en mycket stabil insats och aldrig något snack om saken. Att man dessutom fått klara sig genom turneringen utan spelare som Shola Shoretire och Willy Kambwala är imponerande i sig. Nu är man därmed framme i final och har då chansen att vinna FA Youth Cup, vilket i så fall skulle vara första gången sedan 2011.

Motståndet får man dock vänta ett tag på. Den andra semifinalen går nämligen av stapeln den 26 mars. En semifinal som innehåller Chelsea och Nottingham Forest.

Målen

Manchester United – Wolverhampton Wanderers 3-0 (1-0)

FA Youth Cup, 9 mars


1-0 (16) Charlie McNeill (Hansen)

2-0 (59) Alejandro Garnacho (Mather)

3-0 (87) Charlie McNeill


Uniteds lag: Vitek; Jurado, Bennett, Fredricson, Murray; Mainoo, Gore, Mather (Oyedele 63′), Hansen (Forson 90+1′), Garnacho; McNeill (Hugill 90+1′)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK