Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Shaw skriver på nytt kontrakt? / Sanktioner mot Abramovich

I torsdagens nyhetssvep redogör vi för att Luke Shaw snart kan skriva på ett nytt kontrakt. Dessutom sägs det att Roman Abramovich blivit sanktionerad. Vi reder ut vilka konsekvenser det får för Chelsea. 

Vi tar även upp att damlagets U-21 har blivit cupmästare och berättar det senaste om Ronaldos resa till Portugal i helgen.

Damernas U-21 nyblivna cupvinnare

Vi börjar svepet med att gratulera damernas U-21 som vunnit WSL Academy Cup. United slog Birmingham med 4-1 i finalen efter mål av Alyssa Aherne (2), Rebecca May och Kiera Barry.

Cristiano Ronaldos resa till Portugal

Som bekant missade Ronaldo derbyt i söndags. Anledningen sägs vara att portugisen drabbats av en skada. Stjärnan valde då att resa hem till Portugal och inte följa matchen på plats i Manchester – något som skapat debatt. Nu kommer Telegraph med uppgifter att Ronaldos resa inte var godkänd av Manchester United. Klubben kommer dock inte vidta några åtgärder mot portugisen.

Luke Shaw skriver snart på nytt kontrakt?

Den engelska ytterbacken anslöt till Manchester United 2014. Shaws nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2023 – men nu kan en förlängning vara nära. Enligt The Guardian sägs Luke Shaw vara öppen för att skriva på nytt avtal eftersom han trivs bra i klubben.

Enligt nuvarande avtal tjänar Luke Shaw omkring £150,000 i veckan – en veckolön som kommer höjas om Shaw beslutar sig för att krita på.

Sanktioner införs mot Abramovich

I svallvågorna av Rysslands invasion av Ukraina gick Chelseas ägare ut med att han vill sälja klubben. Enligt flera brittiska medier, bland andra Martyn Ziegler på The Times, har den brittiska regeringen beslutat att sanktioner kommer införas mot Abramovich, i ett sätt att stoppa ryska tillgångar i landet.

Som en konsekvens av beslutet är en försäljning av klubben inte möjlig för tillfället. Dessutom får klubben inte sälja fler biljetter till hemmamatcher – endast säsongskortsinnehavare och personer som redan köpt biljetter till matcherna får besöka Stamford Bridge. För tillfället får klubben inte heller sälja varor, köpa och sälja spelare eller skriva nya kontrakt. Däremot får klubben fortsätta betala löner.