Damlaget: West Ham United - Manchester United 1-1
Trepoängaren kastades bort. Igen

Sent poängtapp för Manchester Uniteds damlag, har vi hört den förut? Ja, alldeles för många gånger den här säsongen. Idag var det West Ham United som kvitterade till 1-1 i den tredje tilläggsminuten.

För United blir det ett mycket kostsamt poängtapp och det är nu klar fördel Manchester City i kampen om tredjeplatsen. United hade bra perioder i matchen men över 90 minuter var insatsen inte tillräckligt bra. Vi tog ledningen efter hörna men det var också på en hörna som West Ham kvitterade.

När laguppställningarna presenterades tvingades vi konstatera att Maria Thorisdottir saknades. Norskan är därmed tredje mittback på frånvarolistan och den naturliga nödlösningen Hayley Ladd (som bland annat har spelat mittback i landslaget) är också indisponibel.

Marc Skinner valde att lösa detta genom att flytta ner lagkapten Katie Zelem som mittback, medan Vilde Boe Risa tog Zelems plats på mittfältet. En ytterligare förändring var att ytterbackarna Ona Batlle och Hannah Blundell bytte kant, med Batlle till vänster i den här matchen.

Det positiva för United var att Jade Moore för första gången var med i matchtruppen. Utan förstärkning från U21-laget lämnade det ändå United med bara fem avbytare.

United fick en tidig chans att ta ledningen då Leah Galton tog sig runt på kanten. Hennes inspel hittade Ella Toone men tyvärr fick inte Toone träff på bollen.

Galton var involverad i fler målchanser, då hon snappade upp ett par slarviga passningar i West Ham-försvaret. Båda gångerna blev det bara nästan.

Annars var United det spelförande laget, utan att det mynnade ut i några stora chanser. De få gånger vi fick till ett ordnat passningsspel på de farliga områdena var hemmalagets försvar välplacerat.

West Ham hotade på kontringar men det nykomponerade Unitedförsvaret skötte sig bra. Framför allt Diane Caldwell tog ett stort ansvar.

I slutet av första halvlek fick United till ett större tryck mot mål. Toone tvingade målvakten till en bra räddning med ett pressat distansskott. Närmast före paus var ändå Thomas. Målvakten var inte alert på högerytterns missriktade inlägg från distans, men lyckades precis styra bollen i ribban.

Direkt efter paus ser det ut som att Russo ska öppna målskyttet, då hon avlossar en högerslägga på Toones passning. Målvakten lyckas dock parera skottet.

United fortsätter att pressa och tar ledningen efter en hörna. Galton vinner andrabollen till Toone som väljer en cykelspark och bollen går i mål via en motståndare. För nu står det noterat som Toones mål.

West Ham får en utmärkt kvitteringschans men inspelet styrs över mål. Det är just från kanterna de skapar sina möjligheter. De går mer på kraft än finess.

Mitt i andra halvlek får Moore sin Uniteddebut, då hon ersätter Boe Risa.

Under andra halvleks gång får hemmalaget i allt större utsträckning ta över spelet, hjälpta av en kraftig medvind och ett Unitedlag som faller hemåt.

Pressen ger utdelning på tilläggstid. West Ham hade först ett par bra chanser på nick efter inlägg från höger. När kvitteringsmålet kommer är det också på nick, genom Grace Fisk. Den här gången på en hörna.

Efter målet går United till attack och vi skapar en trippelhörna för ett segermål, utan lycka. Det illustrerar månne att United gör ett misstag som backar hem för mycket efter ledningsmålet.

Vad som är ställt bortom allt tvivel är att det här laget saknar förmågan att spela av jämna matcher. Gång på gång på gång har vi släppt in mål i slutskedet av matcher. Det är vad som förvandlar det här laget från en titelkandidat till ett som troligen inte spelar Europaspel nästa säsong heller.

Damlaget är spellediga till helgen och får därför lång tid på sig att ladda om batterierna till hemmamatchen mot Everton den 27 mars. Den matchen spelas på Old Trafford, med avspark klockan 13.30.