Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Leicester City
Ingen Ronaldo i matchtruppen

Manchester United spelar imorgon Premier League-fotboll efter ett evighetslångt landslagsuppehåll. Leicester City gästar Old Trafford, där vi i hemmalaget framför allt noterar att Cristiano Ronaldo inte verkar figurera i matchtruppen. 

Anledningen till att nyligen VM-klara Ronaldo sannolikt inte kommer finnas med imorgon uppges vara på grund av att 37-åringens flickvän väntar barn. Det är dock obekräftade uppgifter, som i detta fall kommer från lokaltidningen Manchester Evening News.

Huruvida portugisen åkt tillbaka till sitt hemland eller inte är även det oklart i nuläget.

En som också missar morgondagens match är Edinson Cavani. Anfallaren utgick skadad för sitt Uruguay i VM-kvalmatchen mot Chile tidigare veckan. Nu ägnar visserligen Cavani mer tid utanför planen än på, så risken att någon skulle ha trillat av stolen efter detta besked får ses som obefintlig, men det bör ändå nämnas. 35-åringen kan enligt Ralf Rangnick bli borta i ett par veckor.

Om vi i stället fokuserar på de som rapporteras finnas med så hittar vi bland annat landsmannen till Ronaldo, nämligen Bruno Fernandes. Mittfältaren har haft en händelserik vecka då det både kritats på nytt kontrakt och skjutits Portugal till VM med två mål mot Nordmakedonien.

Även Harry Maguire och Raphaël Varane har synts till utanför spelarhotellet i Manchester. En gissning är att duon bildar mittbackspar imorgon. Den sistnämnde ådrog sig en lättare skada under landslagssamlingen med Frankrike men den ska enligt rapporterna ha varit ytterst lindrig.

Svenska bidrag i form av Victor Lindelöf och Anthony Elanga räknar vi också in.

Spelarna som uppges ha checkat in på spelarhotellet ikväll är följande:

Målvakter: De Gea, Henderson, Grant

Backar: Wan-Bissaka, Dalot, Varane, Maguire, Lindelöf, Jones, Shaw, Alex Telles

Mittfältare: McTominay, Fred, Matic, Pogba, Fernandes, Mata, Lingard

Anfallare: Elanga, Rashford, Sancho