Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Brighton & Hove Albion
Slutspurt med Champions League-plats i sikte

Manchester Uniteds damer går nu in på slutspurten av ligaspelet och välkomnar under dagen Brighton & Hove Albion till Leigh Sports Village. Förhoppningsvis kan man stå för en lika fin aprilmånad som den föregående och avsluta säsongen med att pressa Chelsea och Arsenal i toppen.

Senast United spelade match var det en historisk händelse då man intog ett publikfyllt Old Trafford för första gången och vann mot Everton. Resultatet skrevs till 3-1 efter att bland annat Alessia Russo gjort två mål.

Idag tar man sig an Brighton & Hove Albion, som för närvarande befinner sig på sjätte plats i tabellen och allt annat än vinst för Marc Skinners gäng får ses som underkänt.

United har just nu tredjeplatsen i egna händer och därmed kvalplats till nästa säsongs upplaga av Champions League. Det är dock en tajt kamp man går med Manchester City, som jagar hack i häl. Grannen ligger på samma poäng men målskillnad skiljer lagen åt.

De tre matcherna som återstår efter dagens möte med Brighton är West Ham United, Aston Villa, och Chelsea. Avslutningen mot det sistnämnda laget kan därmed bli en rysare…

Manchester Uniteds lag

Brighton & Hove Albions lag

Förutsättningarna

Skinner kommer få klara sig utan en handfull spelare, vilka befinner sig på skadelistan. Dessa är Diane Caldwell, Kirsty Smith, och Millie Turner.

Aoife Mannion och Lucy Staniforth finns inte heller tillgängliga och kommer inte så göra för resten av säsongen.

Ivana Ferreira Fuso missade mötet med Everton senast men har skymtats på träningsbilder och bör kunna vara aktuell för dagens match.

Tidigare möten

Lagen har mött varandra åtta gånger och United har endast förlorat en av dessa. På hemmaplan är man obesegrade. I säsongens första ligamötet med Brighton vann United med 2-0 efter mål av Hayley Ladd och Vilde Boe Risa.

Teve

Matchen visas på FA Player.