Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jakten på ny manager
Uppgifter: Manchester United principiellt överens med Erik ten Hag

Manchester United har enligt uppgifter från mycket trovärdiga The Athletic kommit överens med Erik ten Hag om att bli klubbens manager från och med nästa säsong.

Det är David Ornstein som kommer med rapporterna under tisdagskvällen, vilka gör gällande att Manchester United ska ha nått en muntlig överenskommelse med Ajax nuvarande tränare Erik ten Hag att ta över som manager nästa säsong.

Även Simon Stone, som bevakar United på nära håll, beskriver processen som långtgående, vilket tyder på att det händer grejer.

Nederländaren förväntas skriva på ett fyraårskontrakt med United, alltså till sommaren 2027.

Ajax och United uppges emellertid inte ha nått någon överenskommelse ännu. Det sägs att tabellettan i Eredivisie är medvetna om intresset från den röda delen av Manchester och det understryks också att ingen skriftlig överenskommelse eller bekräftelse kommer äga rum före finalen av den nederländska cupen, där Ajax tar emot PSV Eindhoven den 17 april.

United uppges ha förståelse och respekterar att inget kommer offentliggöras innan det datumet.

52-åringen kommer, om allt går planenligt, ersätta United nuvarande interimmanager Ralf Rangnick och sägs då även ta med sig sin egen tränarstab till den nya arbetsplatsen.

Erik ten Hag tillträdde som manager för Ajax 2017 efter att ha varit i Bayern Münchens reservlag. Där jobbade han bland annat med Manchester Citys manager Pep Guardiola.

I Ajax har det blivit två ligatitlar, 2019 och 2021 (eventuellt en tredje på gång den här säsongen) och en semifinal i Champions League, 2020, då man var oerhört nära att gå hela vägen till final men föll på målsnöret mot Totenham Hotspur.