Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelaren bekräftar
Nemanja Matic: Det här är min sista säsong med Manchester United

Nemanja Matic kommer att lämna Manchester United efter den här säsongen. Detta bekräftar den serbiska mittfältaren själv på Instagram.

Nemanja Matic skriver:

Efter mycket omtanke har jag bestämt mig för att den här säsongen blir min sista med Manchester United. Jag har informerat styrelsen, managern och spelarna om mitt beslut.

Det har varit en stor ära och ett privilegium att spela för den här fantastiska klubben. Ett stort tack till alla fans för deras orubbliga support.

Jag kommer nu att ge allting till slutet av säsongen för att hjälpa mina lagkamrater att sluta så starkt som möjligt.

Manchester United har, på klubbens hemsida, noterat att Matics avsikt är att lämna klubben.

För ett par år sedan signerade Matic ett nytt treårskontrakt. Det var i själva verket ett tvåårskontrakt med ett optionsår, där båda parterna kunde välja att avsluta avtalet.

Att Matic lämnar United i sommar förefaller vara bäst både för klubben och spelaren.

Matic värvades till United sommaren 2017. Till dags dato har han gjort 183 matcher (4 mål och 7 assists). Hans speltid har varit stadigt sjunkande sedan debutsäsongen, då han spelade 49 matcher (4156 minuter, därefter 3336, 2561, 2000 och hittills den här säsongen 1278 minuter). Matic har emellanåt varit en bra spelare men han har också stundtals haft tydliga problem med tempot.

Hans mål mot Crystal Palace våren 2018 (toppbilden) prisades som säsongens Unitedmål. Det priset blev det enda tillskottet till hans prisskåp under tiden som Unitedspelare.

Vi tackar Nemanja Matic för hans insatser som Unitedspelare och önskar honom lycka till i framtiden!