Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp Norwich City
Alejandro Garnacho i truppen

Klockan 16.00 är det avspark när Manchester United tar emot Norwich på hemmaplan. Fem A-lagsspelare är bekräftat borta, vilket gör att Ralf Rangnick tar det modiga beslutet att faktiskt plocka med en spelare från akademien till matchen. En kvalificerad gissning är att spelaren spenderar samtliga minuter på bänken. 

Det är unge Alejandro Garnacho, som imponerat i U23-laget den senaste tiden, som Rangnick väljer att plocka med till matchen. Garnacho är en ung spansk ytterforward som egentligen har alla attribut för att få en fin proffskarriär. Som mer eller mindre alla ytterforwards i United gör han sig så klart bäst till vänster.

Scott McTominay, Fred, Luke Shaw, Edinson Cavani och Raphael Varane är de fem spelare från A-truppen som vi vet saknas med olika typer av skador, något som gör att vi med stor sannolikhet kommer få se Paul Pogba och Nemanja Matic bilda innermittfältspar. Hannibal Mejbri är vi många som ropar efter, men vår tyske sportchef-gone-tränare verkar snarare se Hannibal som någon form av fotbollsturist. Att vi alltså med stor sannolikhet kommer få se Matic (som bekräftat offentligt att han lämnar United) och Pogba (som väl egentligen bara väntar på rätt tillfälle att göra det) säger mycket om klubbens status i nuläget.

Så här ser truppen ut.

MÃ¥lvakter: David de Gea, Dean Henderson, Tom Heaton
Försvarare: Diogo Dalot, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Phil Jones, Eric Bailly, Alex Telles
Mittfältare: Nemanja Matic, Paul Pogba, Bruno Fernandes, Hannibal Mejbri, Juan Mata
Anfallare: Jadon Sancho, Cristiano Ronaldo, Anthony Elanga, Alejandro Garnacho, Marcus Rashford

Något som är värt att notera är att Aaron Wan-Bissaka inte heller synts till, men kring honom har vi ingen info. Med tanke på att man får ha nio avbytare, och truppen ovan bara är 19 man stark (varav tre är målvakter) är det inte omöjligt att Wan-Bissaka missats. Men Manchester Evening News nämner honom inte, så vi kan i nuläget bara spekulera.

Källa: Manchester Evening News