Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Burnley 0-1
Ineffektivt United straffades mot bottengänget Burnley

En timme innan stormatchen borta i Liverpool drog igång spelade även våra juniorer ikväll. Man tog emot bottengänget Burnley på hemmaplan och fick tämligen oväntat se sig besegrade med uddamålet. En dag i ineffektivitetens tecken. 

I en haltande tabell hade United under kvällen chans att knapra in på tabelltrean Blackburn Rovers men den chansen tog man inte tillvara på.

Matchen inleddes lite böljande. Formstarke Ethan Ennis tog tag i saker och ting direkt och vann tidigt en frispark på offensiv planhalva men det utnyttjades inte av hemmalaget.

Kort därpå stack sedan gästerna upp och drog till med första avslutet på mål i matchen men det räddades av Eric Hanbury i Uniteds mål. 17-åringen gjorde ikväll sin andra match i rad från start efter att senast hållit nollan mot Wolverhampton Wanderers.

När knappa tio minuter var spelade bet sig United fast kring Burnleys straffområde, där framför allt Omari Forson var inblandad i ett par halvchanser. Dock utan framgång. Detsamma gällde för hemmalagets ytterback, Sam Murray, som testade Charlie Casper i gästernas mål.

Unitedtrycket fortsatte fram till att cirka 25 minuter var spelade, då gjorde Burnley i stället 1-0 tack vare Dane McCullough. Ett skott utanför straffområdet hittade in bakom Hanburys vänstra stolpe och lite oväntat var Travis Binnions mannar i underläge.

Det skulle dock inte stoppa United från att fortsätta ligga på. Men bollen ville inte in. Sam Mather testade från distans men engelsmannens avslut räddades nere vid stolproten. Även Ennis och Isak Hansen var företagsamma. Deras sikten var emellertid inte heller rätt inställda. Det var ungefär så det såg ut i första. Effektiviteten saknades, helt enkelt.

Isak Hansen, som vanligtvis är navet på mitten i United, fick likt hela laget inte till det ikväll.

Framför allt kan man tycka att hemmalaget borde gjort saker och ting bättre vid fasta situationer. Hörnor skapade man sett över hela matchen tolv stycken, men alltså ingen lycka från dessa. Andra halvlek såg i mångt och mycket likadan ut. Det var främst Ennis och Forson som såg till att saker hände men det var en sån där dag när det inte ville sig.

Burnley försvarade sig väl och fick mest ägna sig åt jobba utan boll, vilket ett dominant bollinnehav från hemmalaget vittnade om.

Joe Hugill kom inte till sin rätt idag och ersattes av Charlie McNeill längst fram, men inte heller ersättaren hade någon lyckad afton. Även Ennis fick lämna planen poänglös efter 70 minuters spel, något vi inte vant oss vid från de senaste matcherna.

United fortsatte trycka på de sista 20 minuterna men hade inte vad som krävdes för att få hål på Burnley. En snöplig och onödig förlust som de flesta nog inte såg komma. Chans till revansch blir det nu på lördag, då Newcastle United väntar. Även det på hemmaplan för United.

Manchester United – Burnley 0-1 (0-1)

U18 Premier League, 19 april


0-1 (24) Dane McCullough


Uniteds lag: Hanbury; Jurado, Bennett, Aljofree, Murray; Oyedele (Gore 70), Hansen, Forson; Mather, Ennis (Norkett 70), Hugill (McNeill 64)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK