Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Newcastle United 6-0
Praktexempel på hur man revanscherar sig

Manchester Uniteds juniorer gjorde jobbet lite bättre än vad herrarna lyckades med nere i huvudstaden under lördagen. En målexplosion i andra halvlek gjorde att hemmalaget till slut bärgade en seger med tennissiffrorna 6-0. 

Efter den smått oväntade förlusten mot Burnley i tisdags var Travis Binnions killar sannolikt sugna på revansch. Inte minst på sig själva. Den gången var det ett synnerligen ineffektivt United, som straffades av bottenlaget med uddamålet, dessutom på hemmaplan.

Även idag var det hemmamatch som gällde och vi kan ju säga att det inte var något fel på effektiviteten idag i alla fall. United tog ledningen efter en kvart genom Omari Forson, som från nära håll kunde skjuta in bollen i nät efter att gästerna inte fått undan den.

Därefter var det halvleken ut väldigt mycket United. Att det skulle barka åt 6-0 var dock kanske i överkant. Ytterspringaren Sam Mather skapade en hel del, likaså Isak Hansen, som brukar vara lite av en spindel i nätet när det kommer till Uniteds offensiva spel.

Tar vi oss i stället över till andra halvlek hände det desto mer. Omari Forson var nära att göra sitt andra för dagen redan tre minuter in i halvleken men 17-åringens nick mot vänstra hörnet räddades.

Men bara kort därpå var det ändå dags för tvåan. Daniel Gore på mitten hittade igenom med en mycket fin genomskärare fram till Mather, som tog emot, skottfintade bort sin bevakning, och drog till i bortre krysset. Ett riktigt klassmål.

Sam Mather slog till med ett riktigt vackert mål när Newcastle United besegrades under lördagen.

United hade etablerat ett stort tryck mot Newcastle, där avslut på mål blandades med ett par hörnor emellanåt. Och så några minuter innan timmen var spelad hade Forson nu gjort sitt andra mål i matchen. Kanske var kyla och skottfinta vad som sades i paus mellan Binnion och killarna. Forson gjorde likt Mather bort sin gubbe innan han säkert placerade in bollen till 3-0. Inte för att strössla alltför mycket med begreppet klassmål, men det var faktiskt väldigt elegant gjort.

Efter en säker 3-0-ledning passades det även på att göra två byten i United. In med Joe Hugill och Maxi Oyedele. Ut med Kobbie Mainoo och Hansen på mittfältet. Om detta fick effekt? Sannerligen.

Oyedele behövde cirka två minuter på sig för att hitta nätet efter bollen flipperspelat sig fram till fötterna på honom. Inte lika vackert som ettan och tvåan men mål som mål.

Som inbytt anfallare visade också Hugill att han var målsugen. 18-åringen hade ett par bra chanser under sina första minuter men skärpan var inte helt inställd.

Just det, det fanns ju ett till lag på planen också. Även om det mesta inte vittnade om det. Man hittade igenom med några halvchanser men inget som egentligen störde Uniteds arbete. 18-3 var siffrorna gällande avslut på mål, så Tom Wooster i hemmalagets mål hade inte en särskilt bekymmersam eftermiddag, liksom backlinjen i stort.

I matchminut 78 slog vänsterbacken Logan Pye en långboll upp mot inbytte Hugill, som tog med bollen i fart och sköt till slut in 5-0 från en halvbra vinkel. I ärlighetens namn stod gästernas målvakt för ett tämligen svagt ingripande, som inte höll första stolpen tillräckligt bra. Ett juniormisstag, om man så vill.

Inbytte Ethan Ennis, som har visat fin form under 2022, fick till slut sista ordet innan klockan hade tickat upp mot 90. 17-åringen står å ena sidan för en bra prestation, å andra sidan kändes försvarsspelet från Newcastle väldigt slappt, när man tillät Ennis skjuta in sexan i bortre hörnet.

Som sagt, revansch för Burnley-insatsen, och som man tog den. Segern innebär att man nu har tredjeplatsen i egna händer, vilken för stunden innehas av Blackburn Rovers. Motstånd härnäst? Just det, Blackburn Rovers.

Målen

Manchester United – Newcastle United 6-0 (1-0)

U18 Premier League , 23 april


1-0 (15) Omari Forson

2-0 (48) Sam Mather (Gore)

3-0 (54) Omari Forson (McNeill) 

4-0 (64) Maxi Oyedele

5-0 (78) Joe Hugill (Pye)

6-0 (88) Ethan Ennis (McNeill)


Uniteds lag: Wooster; Jurado, Fredricson, Aljofree, Pye; Kavanagh, Mainoo (Oyedele 63), Forson (Ennis 70), Hansen (Hugill 62), Mather; McNeill


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK