Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Arsenal - Manchester United 3-1
Släpper in för många och enkla mål

Efter gårdagens förlust tycker Ralf Rangnick att det inte längre är realistiskt att drömma om topp fyra den här säsongen. Ändå ser han att matchen var ett fall framåt gentemot tisdagens debacle mot Liverpool. Här pratar vi ner gårdagens match innan vi sen kan blicka framåt.

Ja matchen slutade alltså 3-1 till Arsenal, efter att Cristiano Ronaldo gjort Uniteds enda mål som reducering till 1-2, men där Granit Xhaka med 20 minuter kvar kunde punktera matchen. United hade klara och tydliga chanser att kvittera före det, bland annat brände Bruno Fernandes en straff, och med en bättre VAR-domare hade United fått fler såna. Men det var egentligen en ganska kort stund i början av andra halvlek som det var något riktigt att hoppas på, i övrigt såg det inte särdeles bra ut.

Ralf Rangnick pratade på presskonferensen om att det var ett klart fall framåt gentemot Liverpoolmatchen, men jag inte hålla med honom. Enda skillnaden är faktiskt motståndet, Arsenal är inte i närheten av lika bra som Liverpool. Hade det varit gårdagens insats men med Liverpool eller Manchester City på andra sidan, då hade det blivit förlust med fyra, fem eller till och med sex bollar. Vi hade, likt i tisdags, knappt tagit oss över halva plan.

Om man vill kan man sen klaga på Craig Pawson och hans kollegor, och särskilt då VAR-domarern som gör ett antal absurda fel. Men när man befinner sig i den position United gör är det ändå inte där man skall fastna. Vi hade kunnat få med oss någon poäng, absolut, och därmed kunant drömma om Champions League-spel nästa år, men sammantaget är det så mycket som är fel i vår klubb att det inte hade gjort någon större skillnad. Vi hade ändå inte klarat av att ta tillräckligt med poäng de sista fyra matcherna.

För Rangnick och spelartruppen handlar det nu om att ge en avslutning med nånting att tro på, samt att (om man tycker det är viktigt) rädda Europaspel. Faktum är att United i nuläget inte har det i egna händer. West Ham är två poäng bakom med en match mindre spelad, och dessutom ligger Wolves fem poäng efter med två matcher mindre spelade. Vinster i de hängmatcherna och United är åtta, och med Chelsea och Brentford hemma följt av Brighton och Crystal Palace borta kvar att möta är det oklart hur många fler poäng United faktiskt tar.

Höjdpunkter

Om du mot förmodan vill se höjdpunkter finns de här.

Rangnicks presskonferens

Rangnick mötte pressen efter matchen. Detta är vad han hade att säga.

 • Ett fall framåt från Liverpool, men man släpper in alldeles för många och enkla mål.
 • Bra reaktion efter Arsenals tidiga ledningsmål, då man skapade många chanser.
 • Positivt att man hade chanser nog att göra tre eller fyra mål.
 • Man hade otur, milt sagt, med VAR-besluten. Tre, eller fyra, beslut tycker Rangnick var fel. Handsen i första halvlek skulle gett straff, Ronaldos andra mål var inte offside, Arsenals tredje mål skulle dömts bort för offside och Elanga borde fått straff, enligt Rangnick.
 • Presspelet måste bli bättre och ännu mer intensivt, man har gått ner sig de senaste fem, sex veckorna.
 • Förlusten mot Atletico orsakade negativitet i gruppen, vilket kan vara en förklaring till den senaste tidens tapp.
 • Det var inte en fråga om att man inte skapade tillräckligt med chanser för att vinna idag.
 • Rangnick tycker det är normalt det är besvikelse i omklädningsrummet, men han håller inte med Jesse Lingard att det är några problem med atmosfären mellan spelarna.
 • Stolthet och ära behövs under resterande del av säsongen.
 • Det är inte längre realistiskt att prata eller drömma om topp fyra.
 • Ronaldo kände inte att han borde tagit straffen, därför tog Fernandes den istället.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En typmatch för säsongen

Uselt, ändå bättre än förväntat