Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Neil Ryan lämnar Manchester United
Akademitränaren lämnar efter 19 år

Manchester Uniteds akademitränare Neil Ryan lämnar, efter den här säsongens slut, klubben efter 19 år. Tränaren, som den gångna säsongen var assisterande tränare för U23, kommer att fortsätta sin karriär i en roll hos det engelska fotbollsförbundet FA. Detta bekräftar United på klubbens hemsida.

Son till Jim Ryan – både spelare och tränare i United – har Neil Ryan jobbat för United sedan 2003. Han inledde som tränare för U11 och jobbade sig uppåt i åldersgrupperna. Åren 2018 till 2021 var han huvudtränare för juniorlaget, innan han inför den här säsongen blev assisterande tränare till Neil Wood i U23.

Under sin tid i United har Ryan bland annat bidragit till utbildningen av 39 spelare som har gjort a-lagsmatcher för klubben.

I juni kommer Ryan att påbörja en roll som National Coach hos FA.

Ersättare till Ryan kommer att bekräftas i sinom tid. Laurie Whitwell på The Athletic skriver på Twitter att det är troligt att ersättaren kommer att rekryteras inifrån.

Neil Cox, akademichef, säger:

Neil har bidragit massivt till den här fotbollsklubben under hans tid här. Hans outtröttliga insatser och hans hängivenhet till rollen har varit livsviktig för akademin.

Precis som sin far har Neil utvecklat ett stort antal unga spelare genom åren. Han har konstant hjälpt akademispelare att uppnå sin potential. Ryanfamiljen kommer alltid att ha ett otroligt band till Manchester United.

Att Neil förbereder sig för hans nya spännande roll hos det engelska fotbollsförbundet är ännu ett exempel på utvecklingen som tränare, såväl som spelare, kan göra inom vårt akademisystem.

Hela akademin tackar Neil för hans insatser under de senaste 19 åren och önskar honom den bästa lyckan i hans nya position.

Vi önskar Neil Ryan all lycka i framtiden!