Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag börjar tidigare / Proffskontrakt för Mainoo / Ronaldo månadens spelare

Erik Ten Hag sägs börja United-jobbet tidigare medan Kobbie Mainoo har belönats med ett proffskontrakt. Vidare har Cristiano Ronaldo utsetts till månadens spelare – igen.

Ten Hag börjar tidigare

Enligt David McDonnell på Mirror har Erik ten Hag avslutat sitt Ajax-kontrakt sex veckor tidigt för att kunna börja jobba med United tidigare. Han menar till och med att Uniteds nya tränare väntas vara i Manchester redan under måndagen.

Ansedda Laurie Whitwell på The Athletic tar inte ut svängarna lika mycket, men menar att Ten Hag nu fokuserar på United snarare än Ajax med bland annat planering inför försäsongen och truppen. Väntas vara i England denna vecka, åtminstone. Börjar inte officiellt jobba med United förrän efter PL-säsongen däremot.

”Ser fram emot att jobba med Ronaldo”

Erik ten Hag har i en intervju med Mike Verweij på nederländska Telegraaf pratat om det stundande United-jobbet. Där berättar han bland annat hur han noggrant sätter ihop tränarstaben och truppen inför kommande säsong. Vidare förklarar han att han ser fram emot att jobba med Ronaldo.

”Jag är kapabel att titta alla spelare rakt i ögonen, det är jag 100 procent säker på. Jag gör alla mina val med gott samvete. Laget står över allt annat. Jag väljer de spelare som jag tror ger oss störst chans att vinna”, säger han bland annat.

Mer citat finnes genom att klicka in i tråden nedan.

Mainoo belönad med kontrakt

Uniteds unga mycket talangfulla mittfältare Kobbie Mainoo, som var med och vann FA Youth Cup i onsdags, har belönats med ett proffskontrakt av United. Kul!

Timber kan följa med Ten Hag

Den tyska Sky Sports-journalisten Florian Plettenberg menar att Bayern München har hört sig för om Ajax-mittbacken Jurrien Timber. Samtidigt rapporterar han att 20-åringen kan komma att följa med Ten Hag till United och att samtal förs med spelarens representanter. ”United är seriöst intresserade”, avslutar han.

Ronaldo månadens spelare – igen

Först utsågs han till månadens spelare i United. Nu har Ronaldo dessutom utsetts till PFA fansens månadens spelare i hela ligan. Detta för andra gången denna säsong.

Levitt säsongens spelare

Uniteds utlånade mittfältare Dylan Levitt har blivit utsedd till den skotska ligafyran Dundee Uniteds bästa spelare under säsongen. Det är så klart värt en gratulation!