Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag på plats mot Palace / Martinez på radarn / Wood lämnar

I dagens nyhetssvep kan vi rapportera att Erik ten Hag kommer att finnas på plats i Manchester Uniteds sista match för säsongen, för att sedan officiellt börja arbeta på måndag. Utöver det så har vi också lite transfernyheter kring en viss Ajax-spelare som kan vara påväg till Old Trafford, och vi kan även meddela att Anthony Elanga och Victor Lindelöf har blivit uttagna till Sveriges Nations League-trupp.

Ten Hag på plats mot Palace – och börjar officiellt på måndag

Enligt ett flertal tillförlitliga journalister så kommer Erik ten Hag vara på plats på Selhurst Park för att se Uniteds sista match för säsongen, för att sedan börja arbeta som tränare för Manchester United på måndag. Han kommer inte heller ha något inflytande på startelva och liknande på söndag.

Van der Gaag helt klar

Mitchell van der Gaag ska äntligen vara helt klar som Erik ten Hags assistent. Det uppger både The Athletics Laurie Whitwell och James Ducker på The Telegraph.

Det finns dock några formaliteter som behöver fixas innan det blir officiellt. Enligt Ducker så måste Van der Gaag först beviljas något som heter Governing Body Endorsement, och sedan krävs ett arbetstillstånd.

Martinez på radarn

Då kan vi lägga till ytterligare ett namn på Manchester Uniteds transferlista. Denna gång handlar det om Ajax mittback Lisandro Martinez. Det uppger iallafall Telegraphs Mike McGrath.

Martinez är en spelare som Erik ten Hag anser var en nyckel till hans framgångar i holland, vilket är varför han vill locka över argentinaren till Old Trafford. Prislappen ska ligga på ungefär €30 miljoner.

Elanga och Lindelöf till Nations League

Anthony Elanga och Victor Lindelöf har båda blivit uttagna till Sveriges Nations League-trupp inför matcherna mot Slovenien, Norge och Serbien i juni.

Wood till Salford

Manchester Uniteds U23-tränare Neil Wood ser ut att ta över tränarposten hos Salford City. Det uppger iallafall Andy Mitten för The Athletic. Det finns ganska tydliga kopplingar mellan United och Salford, där Gary Neville, David Beckham, Ryan Giggs, Phil Neville, Paul Scholes och Nicky Butt är delägare, och därför så är det logiskt att man tittar på någon som Wood.

Wood arbetade också väldigt nära den sistnämnde, Nicky Butt i United och är högt ansedd när det kommer till att utveckla unga spelare, något som han gjort bra i Manchester United.

Toone och Fernandes får pris

Manchester Uniteds Ella Toone och Bruno Fernandes har belönats med PFAs Community Champion Award. Anledningen till detta är att båda spelarna har hjälpt till och stött klubbens stiftelse, samt det lokala samhället.