Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Tar över Salford City
Neil Wood lämnar Manchester United

Manchester Uniteds U23-tränare Neil Wood lämnar klubben. Detta bekräftar United på fredagen. Wood kommer att fortsätta karriären som huvudtränare för Salford City.

Nu 39 år gammal har Wood spenderat en stor del av livet i Manchester United. Först som spelare, där han var lagkapten för reservlaget i början av det här årtusendet. A-laget nådde han nästan, det blev speltid i en träningsmatch mot Stoke och en match på bänken i Ligacupen, men aldrig någon officiell debut. Han lämnade United sommaren 2004. Tio år senare återvände han som tränare för U13-laget. Efter att ha arbetat sig uppåt i hierarkin tog han över som ”lead coach” för U23 sommaren 2019.

Under Woods tid som U23-tränare i United har 17 akademiprodukter debuterat i a-laget.

Nu är tiden kommen för Wood att testa vingarna i seniorfotbollen.

Nick Cox, akademichef, säger:

Vi är jätteglada för att Neil kan uppfylla sin ambition att vara tränare i en a-lagsmiljö. Det här är ett utmärkt steg i hans karriär och en flytt vi är glada att stötta.

Neil har lett vårt U23-lag fantastiskt bra de senaste tre åren och han har spelat en nyckelroll i progressionen för alla våra a-lagsdebutanter den senaste tiden.

Den här anställningen är tydligt ytterligare ett bevis på de utmärkta tränarförmågorna och utvecklingsmöjligheten för tränare som finns inom akademin. Vi har skapat en miljö där ledarna kan göra lika stora framsteg som våra spelare.

Hela akademin tackar Neil för hans insatser genom hela hans tid i klubben och önskar honom all lycka i Salford City.

Vem som ersätter Wood bekräftas i sinom tid. Sedan tidigare är det klart att även Neil Ryan, som den gångna säsongen assisterade Wood i U23, lämnar United.

Vi önskar Neil Wood lycka till i framtiden och tackar för hans insatser för klubben!