Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Crystal Palace - Manchester United 1-0
Ett lag som saknar laganda och sammanhållning

Det är måndag, ligafotbollen är avslutad, och vi har äntligen vaknat upp från den mardröm som varit säsongen 2021/22. Det här är det sämsta ett Unitedlag presterat på över 40 år, men vad som är positivt är att det nog faktiskt inte kan bli sämre än vad det har varit. Mot bättre och ljusare tider. 

Manchester United gjorde sig i helgen besväret att ta sig till huvudstaden för att ställa ut skorna och i vanlig ordning inte bry sig ett skvatt om någonting.

Insatsen mot Crystal Palace var lika håglös som i princip vilken annan som helst den här säsongen. Hemmalaget igår hade ingenting att spela för bortsett från heder och ära. Både det samt Europaplatser hade United att spela för. Det framgick naturligtvis inte.

Det blev till slut en plats i allas vår favoritturnering Europa League, då Brighton & Hove Albion vände och vann mot West Ham United. Personligen hade jag inte haft något emot Europa Conference League. Inte för att det är en turnering värdig United (eller, det går ju förvisso att diskutera) men man hade kunnat ta den med en klackspark och använt den för underhåll av ungdomsspelare och Phil Jones-typer. Europa League däremot vet man aldrig om det är en turnering som bör prioriteras eller inte. Särskilt inte under gruppspelet.

Nåväl, om matchen igår finns inte jättemycket att tillägga. Det blir mest att man låter som en skiva med hack i. Samma saker sägs vecka efter vecka och jag märker att man börjar få slut på formuleringar för att beskriva det här lagets oduglighet.

Framgent hoppas jag i stället att vi får anledning att uttrycka oss i positiv dager och hitta en bra känsla med vår nye manager, Erik ten Hag. Han befann ju sig på Selhurst Park igår, för den som missat det. Nederländaren såg måttligt road ut.

Han har ett renoveringsprojekt som heter duga framför sig, Ten Hag.

Erik ten Hag, Mitchell van der Gaag, och Steve McClaren var på plats när Manchester United föll på Selhurst Park.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se här.

Rangnicks presskonferens

  • Skulle hellre fixat Europa League-platsen på egen hand men vi får tacka Brighton. Matchen var symtomatisk för hur de senaste bortamatcherna har varit.
  • På målet är det vi som ger bort bollen som sedan Zaha kan utnyttja. Ger över lag bort för många bollar. Aggressiviteten finns inte riktigt där, vilket synliggörs på målet.
  • Fysiken och energinivån har varit för låg generellt. Jämför den här Palace-matchen mot den hemma (Rangnicks debut) var det stor skillnad i intensitet.
  • Sett till hur hela Rangnicks tid har varit menar han att det har varit en ny erfarenhet och att komma in mitt i säsongen inte varit enkelt utan någon försäsong eller möjlighet att stärka truppen. Vid uttåget i Champions League gick luften ur.
  • Erik ten Hag fanns på läktaren men Rangnick säger att de inte hade någon kontakt innan, under, eller efter matchen.
  • Spelarna som inte var tillgängliga var det på grund av skador eller sjukdom. Ingen har tagit semester eller dylikt.
  • På frågan om spelarna inte är professionella nog avvisar Rangnick det. Han har ingen anledning att tro att de inte skulle sköta sig utanför planen. Om så hade varit fallet skulle det spridits via sociala medier. Problemet är att det saknas laganda och sammanhållning.

Andra reaktioner

Mer från matchen

En menlös insats

Ett ovärdigt slut på en ovärdig säsong