Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Målvakten har gjort sitt i Manchester United
Lee Grant lägger handskarna på hyllan

Lee Grant har idag meddelat att han avslutar sin professionella fotbollskarriär. Målvakten spenderade de sista fyra åren i karriären som Manchester United-spelare.

Efter att ha representerat Derby, Burnley, Oldham, Sheffield Wednesday och Stoke värvades Lee Grant till Manchester United sommaren 2018. Veteranmålvakten kom till United som tredjemålvakt och kom att spendera tre säsonger som sådan, innan han avslutade karriären som fjärdemålvakt den nyss avslutade säsongen.

Totalt gjorde veteranmålvakten, som nu är 39 år gammal, bara två matcher som Unitedspelare. Han var oanvänd avbytare vid ytterligare 49 tillfällen.

Nu lägger Grant, som av allt att döma har varit en populär figur i truppen, handskarna på hyllan. Vad framtiden har att erbjuda Grant återstår att se, men han har tidigare indikerat att han är intresserad av en karriär som tränare.

Lee Grant har följande att säga:

Efter 511 matcher har jag beslutat att det här är rätt tillfälle att gå vidare till nästa stadie av min karriär.

Det har funnits så många roliga stunder kombinerat med vissa utmaningar, men jag är tacksam för allt.

Att uppfylla en pojkdröm om att spela för Manchester United var något jag trodde var utom räckhåll, så att ha uppnått det fyller mig med stolthet och känslor!

Även om jag inte har spelat många matcher de senaste fyra åren har jag gett allting till gruppen varenda dag på träningsplanen och i omklädningsrummet. Möjligheten att gå till den största klubben i världen var något jag aldrig kunde säga nej till och jag är så tacksam för läxorna jag har lärt mig och vännerna jag har fått.

Möjligheten att utmana, sätta standarder och slutligen lära från några verkligt exceptionella spelare och ledare har varit så värdefull.

Jag har varit extremt lyckligt lottad att ha fått spela för några otroliga klubbar, Derby County, Oldham Athletic, Sheffield Wednesday, Burnley, Stoke City och att nu få sluta på den absoluta toppen – Manchester United. Jag är tacksam till varenda klubb för det de har gett mig, var och en har gjort mig till den jag är. Relationen jag har till supportrarna för de här fantastiska klubbarna kommer alltid att vara bland mina mest uppskattade minnen.

Det finns så många otroliga fotbollsmänniskor att tacka, då jag har fått otalig hjälp från så många speciella människor under de senaste 23 åren. Jag vill emellertid säga ett enormt tack till min familj och framför allt min fru, Helen, för att att flyttat landet runt med mig och låtit mig jaga min dröm. Fotboll har gett mig så mycket men det kan också vara tufft för partner och barn. Utan dem skulle det aldrig ha varit möjligt att uppnå det jag gjorde.

Då jag går vidare till nästa stadie i min karriär är jag uppspelt och ivrig att börja en ny resa och för det hårda arbete som ligger framför mig!

Vi önskar Lee Grant all lycka i framtiden och tackar honom för hans insatser som Manchester United-spelare!