Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Stor transferuppdatering / Cavanis farväl / Grant presenterad

Lördagens nyhetssvep innehåller en stor transferuppdatering från Laurie Whitwell på The Athletic. Dessutom har Edinson Cavani tagit farväl och Lee Grant har presenterats av Ipswich.

Transferuppdatering med De Jong i spetsen

Från The Athletic och Laurie Whitwell kommer här en genomgång av situationen gällande spelare in och ut för Manchester United under sommaren.

Prio ett på vad som skall in är centrala mittfältare, och då två stycken för att ersätta Paul Pogba och Nemanja Matic. Förhandlingar med Barcelona om Frenkie de Jong skall pågå, och någonstans runt 80 miljoner euro (ca 68-70 miljoner pund) sägs vara prislappen satt, vilket alltså skulle vara drygt hälften av de runt 120 miljoner pund United skall vara villiga att spendera. Prislappen sägs göra att Eric ten Hag tvivlar på om man bör genomföra övergången, detta så klart förutsatt att spelaren ens själv vill.

Spelare som nämnts men som anses osannolika i nuläget är Kalvin Phillips och Declan Rice. En som det däremot viskas lite om, även från The Guardian, är Chelseas N’Golo Kanté. Det finns dock stora tvivel där med, då Tomas Tuchel sägs vilja ha kvar honom och United skall vara något bekymrade över Kantés skadehistorik. Fransmannen har dock bara ett år kvar på kontraktet, och är 31 år gammal, vilket inte skulle göra honom överdrivet dyr.

Även om Ten Hag först vill, säkra upp mittfältet innan han spenderar pengar på andra positioner ryktas det även om spelare in som inte är centrala mittfältare. Benficas anfallare Darwin Nunez är en sådan, och han representeras numera av Jorge Mendes som skall ha sagt till Benfica att han kan ordna en övergång värd 80 miljoner euro för Nunez. Huruvida United kan tänka sig att lägga de pengarna är i nuläget oklart.

Whitwell skriver också om att United inte kommer tänka på en ny mittback innan andra positioner är lösta. Mittbackar som Whitwell nämner som aktulla är Jurrien Timber och Pau Torres.

Försäljningar skall också vara på tapeten. Spelare som Anthony Martial, Eric Bailly, Phil Jones och Axel Tuanzebe skall vara på marknaden. Dean Henderson kan lämna även han, men det kan bli på lån, och Alex Telles skall vilja ha mer speltid och förväntas se över sina möjligheter. Även Aaron Wan-Bissaka kan tillåtas lämna, men det verkar inte som att man kommer ge iväg honom till ett rabatterat pris.

Donny van de Beek nämns som en spelare som mycket möjligt kan bli kvar, då han känner Ten Hag sen tidigare.

Farväl från Cavani

För den som är intresserad av att se Edinson Cavani ta farväl av Manchester United finns nu en video uppe här, eller en textbaserad artikel på Uniteds hemsida.

För att vara ärlig så är det mest de vanliga klyshorna han säger, då han bland annat säger att han skulle ha velat bidra mer den här säsogen.

Bekräftat med Grant till Ipswich

Vi avslutar dagens nyhetssvep med att gratulera Lee Grant till jobbet som first-team coach i Ipswish. Vi skrev om det redan här då ryktena kom ut, och konstaterar att han nu får jobba under Kieran McKenna som är manager i klubben.