Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågelåda säsongen 2021/22
Den sämsta säsongen under min livstid

Den tredje och sista frågelådan för säsongen 2021/22 är här och den här gången fokuserar vi på managers, lag som åkt upp respektive ner samt ger ett helhetsbetyg på Manchester Uniteds säsong. 

Hur ser ditt omdöme ut för Ole Gunnar Solskjaer under första halvan av säsongen? Och hur ser du på att han till slut fick lämna?

Jonathan Gren: Inte tillräckligt bra, men med tanke på att han hade ett lag fullt av överbetalda divor så var det inte så dåligt som jag tyckte tidigare. Sedan var det rätt beslut att han fick lämna då det var tydligt att spelarna hade slutat att spela för honom.

Mikael Österdahl: Han gick vilse med värvningen av Cristiano Ronaldo och lyckades aldrig förstå hur han skulle använda portugisen utan att det fick en negativ effekt på resten av laget. Givetvis rätt att Solskjaer fick lämna och det skedde för sent.

Peter A Lilja: Det måste bli underkänt även om man i efterhand nästan saknade Ole under Rangnicks sista period. Det var dock rätt att han fick lämna då bördan på honom som gammal United-ikon var för stor.

Gustav Brinck-Larsen: Suverän start följt av ett par riktigt usla månader. Där och då var det helt rätt att han fick lämna och beslutet går därför inte att kritisera. Med facit i hand han hade ju i alla fall varit enormt mycket bättre än vad som komma skulle…

Elias Hallström: Förväntningarna var höga men föll rejält ju längre säsongen led. Självklart att han skulle gå till slut. Problemet var att det dröjde alldeles för länge.

Marcus Eriksson: Att dalarna var alldeles för djupa och att spelet under honom inte förbättrats tillräckligt mycket. Det var dags att han fick lämna, rätt beslut.

Hur ser ditt omdöme för Ralf Rangnick under andra halvan av säsongen? Hur ser du på att han fortsätter i United i en konsultroll?

OBS, besvarad innan Rangnick lämnade United. 

Jonathan Gren: Besvikelse såklart, samtidigt så fick han ta över ett lag med alla möjliga problem. Som sagt så består laget av bebisar som börjar lipa så fort de inte får som de vill, och att få dem och spela som Rangnick ville var väl nästintill omöjligt. Om han är kvar i en konsultroll så ser jag inget negativt med det, men jag är tveksam till om han kommer att ha kvar den rollen nu när Ten Hag har tagit över.

Mikael Österdahl: Han misslyckades egentligen med allting, så till den grad att han faktiskt borde ha fått sparken från sitt interimuppdrag. Jag hoppas att hans konslutroll kommer utan inflytande. Att så kommer att ske var också intrycket jag fick under Erik ten Hags första presskonferens. Kan vi inte prata mer om Ten Hag och framtiden istället?

Peter A Lilja: Riktigt uselt avslut var det. Känns spontant meningslöst att ha honom som konsult. Han borde koncentrera sig på Österrike.

Gustav Brinck-Larsen: Han är den sämsta manager Manchester United Football Club någonsin har haft, och även om jag vet att han nog är bättre vid sidan av hoppas jag verkligen inte att konsultrollen blir av. Väck från min klubb.

Elias Hallström: Med facit i hand blev det åt helvete. Ställdes inför tuffast möjliga uppgift i att ta över ett lag som helt och hållet checkat ut. Carrick borde ha fått fullfölja säsongen ut, kan jag tycka.

Marcus Eriksson: Inte heller här var det tillräckligt bra, så klart. Underpresterade som tränare. Men inte heller lätt att ta över detta lag med spelare utan psyke och utan självförtroende. Tror det kan bli bra med konsultrollen. Har erfarenhet av att bygga lag och tror han kan bidra där.

Vem var säsongens manager i Premier League?

Jonathan Gren: Tråkigt svar men Pep Guardiola.

Mikael Österdahl: Det måste väl ha varit Michael Carrick? Annars får det väl sägas att han i Brighton gör ett väldigt bra jobb i förhållande till resurserna.

Peter A Lilja: Conte som till slut lyfte Tottenham rejält ur en till synes mycket dålig period.

Gustav Brinck-Larsen: För mig har ingen manager direkt imponerat, så av ren reflex säger jag Graham Potter tack vare Brightons fina position.

Elias Hallström: Pep.

Marcus Eriksson: Pep Guardiola. Tyvärr.

Vilka managers borde skämmas för sitt arbete under säsongen som gick?

Jonathan Gren: David Moyes

Mikael Österdahl: Framför allt såna som Eddie Howe, Pep Guardiola och Thomas Tuchel, som håvar in stålar från vidriga avskum.

Peter A Lilja: Det är väl tyvärr bara Rangnick som får ta den bollen, Moyses gör det dåligt också.

Gustav Brinck-Larsen: Ralf Rangnick är så ensam i uselhetstoppen att ingen annan förtjänar skammen att nämnas tillsammans med honom.

Elias Hallström: Solskjaer och Rangnick.

Marcus Eriksson: Alla Watfords olika tränare samt Solskjaer och Rangnick. (I alla fall lite).

Manchester City vann ligan. Kommentar på det?

Jonathan Gren: Bättre det än Livepool.

Mikael Österdahl: Have you ever won the treble? Have you fuck!

Peter A Lilja: Förväntat men inte kul såklart. De Bruyne är nyckeln

Gustav Brinck-Larsen: Bättre än att Liverpool gjorde det.

Elias Hallström: Nope.

Marcus Eriksson: Att det var rätt väntat. Tråkigt men sant.

Norwich, Watford, och Burnley åkte ur. Kommer du att sakna något av lagen?

Jonathan Gren: Absolut inte.

Mikael Österdahl: Nej, verkligen inte. Tyvärr lär väl minst två av dem studsa tillbaka inom ett par år.

Peter A Lilja: Nej

Gustav Brinck-Larsen: Nope.

Elias Hallström: Det kommer jag definitivt inte att göra.

Marcus Eriksson: Nej. Främst inte Burnley. Även om jag hoppades att Leeds skulle åka ur.

Fulham, Bournemouth, och Nottingham Forest går upp i Premier League. Tankar om det?

Jonathan Gren: Det är tre intressanta lag som alla har en bra chans att hålla sig kvar.

Mikael Österdahl: Nu får det faktiskt räcka. Meningen med uppflyttning och nedflyttning ska vara att vi stöter på nya lag. Det är dags att införa att ett lag som åker ut måste hålla sig nere i minst tio år. Men skoj att Nottingham gick upp! Har alltid haft en soft spot för dem.

Peter A Lilja: Ska bli kul att se anrika Nottingham Forest.

Gustav Brinck-Larsen: Kul med Forest tillbaka, en gammal storklubb som det var alldeles för längesen vi såg i Premier League.

Elias Hallström: Fulham är mest en axelryckning. Orimligt trött på dem, som vi vet kommer byta plats med Norwich om ett år igen. Det blir i alla fall piggt med Forest och Bournemouth. Två lag som är hyfsat enkelt att sympatisera med.

Marcus Eriksson: Väntat att Fulham skulle studsa tillbaka. Kul med Bournemouth, gillar Scott Parker som tränare. Är även väldigt svag för deras lilla och mysiga arena. Kul att Forest tar steget upp. En historiskt stor klubb som inte varit uppe på länge. Även en del spännande spelare som ska bli kul att följa.

Vad blir ditt helhetsomdöme av Uniteds säsong?

Jonathan Gren: Bedrövlig på alla plan, speciellt från spelarna.

Mikael Österdahl: Bortom usel på alla plan.

Peter A Lilja: Frustrerande uselt

Gustav Brinck-Larsen: Den sämsta säsongen så länge jag levt.

Elias Hallström: Det fetaste av underbetyg du kan hitta.

Marcus Eriksson: Att det var skit från egentligen början till slut. Ingenting fungerade. Den sämsta säsongen under min livstid.

Vad har du för önskemål inför nästa säsong?

Jonathan Gren: Att man sätter ihop ett lag av lagspelare som bryr sig mer om klubben än sig själva.

Mikael Österdahl: Positiv utveckling och att vi om ett år har ett realistiskt hopp om en bättre framtid.

Peter A Lilja: Det vore riktigt skönt att få känna lite kontroll, harmoni och framtidshopp från och till, inte (bara) frustration och hopplöshet.

Gustav Brinck-Larsen: Lite hopp. Bara en liten gnutta hopp, det är allt.

Elias Hallström: Ja, var ska jag börja? Att Ten Hag är på riktigt, sedan kan vi ta det därifrån.

Marcus Eriksson: Att Erik ten Hag sätter sin prägel på laget och att vi sätter en tydlig spelidé. En titel hade inte varit fel, även om det kanske är för mycket att hoppas på. Ska vi vara helt ärliga hoppas jag bara på att få tillbaka glädjen av att kolla på United. Den är bortblåst nu.