Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
De Jongs dilemma / Malacia läkarundersöks / Martinez inställd på Premier League

Veckans sista nyhetssvep fokuserar bland annat på vad som snart ser ut att vara en klar affär för Manchester United. Tyrell Malacia från Feyenoord sägs nämligen läkarundersökas under dagen och kan presenteras imorgon. Vi tittar även till vad som händer i transfersoppan om Frenkie De Jong. 

Vidare noteras att Ajax-mittbacken Lisandro Martinez uppges vara inställd på en flytt till Premier League, men vilket lag föredrar han?

Två alternativ för De Jong

Var Frenkie De Jong kommer spela sin fotboll nästa säsong känns alltmer oklart. Länge kändes det som att det skulle bli klart med United men Barcelona gör också allt i sin makt för att behålla sin mittfältsstjärna.

Den katalanska tidningen Marca skriver nu att 25-åringen har två alternativ att förhålla sig till. Det första är att stanna kvar i Barcelona men gå ner i lön. Det andra alternativet är att inleda förhandlingar med United och troligtvis gå upp ganska kraftigt i lön.

Det verkar vara lite av ett dilemma, då intrycket är att De Jong faktiskt vill stanna i sin nuvarande klubb samtidigt som pengarna är bättre i England samt att det skulle innebära en återförening med Erik ten Hag.

Malacia läkarundersöks idag

Vänsterbacken Tyrell Malacia från Feyenoord ser ut att bli Manchester Uniteds första värvning i sommar. Den för allmänheten relativt anonyme 22-åringen rapporteras genomgå en läkarundersökning under söndagen, enligt Howard Nurse på BBC.

Från samma medieföretag skriver Simon Stone att Malacia väntas presenteras för United imorgon.

Martinez vill till Premier League

Lisandro Martinez, till vardags i Ajax, drar till sig alltmer intresse från de brittiska öarna och ska man tro rapporterna är den 24-årige mittbacken sugen på en flytt till Premier League.

Framför allt verkar det vara United och Arsenal som slåss om argentinarens underskrift, enligt Laurie Whitwell på The Athletic.

Senast Martinez förlängde sitt kontrakt med Ajax uppges det dessutom ha gjorts en överenskommelse om att att Amsterdam-klubben inte kommer försöka hindra honom från att flytta, om anbud skulle dyka upp.

Om Ajax får vad de begär (drygt £40 miljoner) är det sedan upp till Martinez själv att välja. Både United och Arsenal ska enligt uppgifter ha kontrakt redo för spelaren.