Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Tyrell Malacia klar för Manchester United
Vänsterbacken blir Erik ten Hags första förstärkning

Tyrell Malacia är nu en Manchester United-spelare. Den nederländska vänsterbacken, 22 år gammal, har signerat ett fyraårskontrakt med en option för ett år till.

Malacia ansluter till United från barndomsklubben Feyenoord. Övergångssumman rapporteras vara 15 miljoner euro, med ytterligare två miljoner i prestationsbaserade klausuler. Vänsterbacken gjorde 136 matcher för Feyenoord. Han har gjort fem landskamper för Nederländerna, samtliga det senaste året.

Tyrell Malacia säger:

Det är en otrolig känsla att ha skrivit på för Manchester United.

Det här är ett nytt kapitel för mig, en ny liga med nya lagkamrater och en otrolig manager som leder oss. Efter att ha spelat mot hans lag i Eredivisie vet jag vilka kvaliteter han har och vad han kräver av sina spelare.

Medan jag vet att jag fortfarande är ung och kommer att fortsätta utvecklas kan jag lova Uniteds fans att jag kommer att ge allt på planen varenda gång jag drar på mig den röda tröjan.

Jag kommer alltid att vara tacksam till Feyenoord för allt de har gjort för mig och min familj. Inget av det här skulle vara möjligt om det inte vore för dem.

Nu är jag redo att fokusera på framtiden med United och hjälpa min nya klubb att uppnå framgång.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Tyrell är en spännande, dynamisk ung fotbollsspelare med utmärkt erfarenhet för sin ålder, inklusive fem säsonger i Eredivisie, en europeisk final och landskamper för Nederländerna.

Vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas under ledning av Erik ten Hag och hans tränarteam de kommande åren.

Alla i Manchester United välkomnar Tyrell till klubben.

Välkommen till Manchester United, Tyrell Malacia!

Tyrell Malacia