Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Malacias första intervju / Matcher spikade / Pereira klar för Fulham

Dagens nyhetssvep innehåller lite av allt. Bland annat har Tyrell Malacia gjort sin första intervju som United-spelare. Utöver det så har augusti och septembers matcher spikats, och samma sak gäller EFL Trophy-matcherna. Det och mycket annat hittar ni i nedan!

Malacias första intervju

Manchester Uniteds första nyförvärv detta fönster Tyrell Malacia har presenterats och i samband med det har 22-åringen också gjort sin första intervju med klubbmedia.

Där pratade han bland annat om varför det har vätt steg i hans karriär, vad han vet om klubben och vilken före detta United-spelare han ser upp till. Här kommer en del av intervjun. 

Välkommen till Manchester United. Hur känns det att kunna kalla sig United-spelare?

”Jag tror inte att jag kan beskriva känslan. Så mycket har hänt de senaste veckorna och jag är glad över att vara här.”

Vad tror du är rätt för dig med denna flytt vid den här tiden i ditt liv och den här tiden i din karriär?

”Jag tror allt var rätt. Sättet jag pratade med tränaren på och jag har alltid drömt om att spela i Premier League, så ja, allt är bra.”

Du kommer från en klubb med en fantastisk historia i Feyenoord till en annan i Manchester United. Vad vet du om United?

”Det är den största klubben i världen, och du kan se det på grund av fansen, den stora arenan, många troféer. Också med den nya tränaren och det han vill bygga för att vinna troféer igen och jag vill vara en del av det laget.”

Hur är det med utsikterna att spela på Old Trafford då, inför 75 000 personer? Vad tycker du om det?

”Jag tror att det kommer att bli fantastiskt. Jag kommer att älska att vara på planen och spela för fansen.”

Fanns det några United-spelare som du beundrade genom åren när du växte upp?

”Ja, Patrice Evra. Jag älskar hans stil. Allt är snabbt, energiskt.”

För United-fans som kanske inte har sett dig spela, hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

”Som fotbollsspelare är jag stark i försvaret. Jag älskar att attackera. Ja, jag har bra driv och ger aldrig upp.”

Hela intervjun finns här.

Titelvinnande landsman skickar hälsning

Malacia fick också en hälsning från en tidigare Feyenoord och United-spelare.

Inget Thailand för Eriksen?

Christian Eriksen kan missa inledningen av Uniteds försäsongsturné. Det menar BBCs Simon Stone.

Som tidigare rapporterat så har Eriksen valt att skriva på för United men med läkarundersökning och andra saker som behöver klaras upp så är det inte klart att dansken kommer vara redo i tid för att följa med laget till Thailand på fredag.

Istället ser det mer och mer ut som att Eriksen kommer att möta upp sina nya lagkamrater i Australien där man spelar sin första match den 15 juli.

Augusti och septembers matcher spikade

Manchester Uniteds matcher i augusti och september månad har nu spikats, och alla matcher förutom säsongsstarten mot Brighton har flyttats. Efter säsongens första match så kommer man att resa till London för att ta emot Brentford. Den matchen kommer att spelas på samma datum som tidigare, dock vid klockan 18.30.

Sedan kommer man att välkomna Liverpool till Old Trafford, och det kommer nu att ske måndagen den 22 augusti klockan 21.00. Den sista matchen i augusti kommer att spelas borta mot Southampton, och det sker på samma datum som meddelats tidigare, dock vid 13.30 istället för 16.00.

Tidigare hade man ytterligare en match i augusti men den matchen mot Leicester har flyttats till torsdagen den 1 september. Fortsättningsvis kommer man att spela två matcher mot olika londonlag. Man kommer ta emot Arsenal den 4 september för att sedan gästa Crystal Palace den 11 september, och båda matcherna kommer att starta 17.30.

Den sista matchen i september månad spelas mot Leeds och den matchen spelas den 18 september klockan 15.00.

EFL Trophy-matcher bekräftade

Manchester Uniteds U21 kommer att möta Carlisle United, Barrow och Fleetwood Town i gruppspelet av årets upplaga av EFL Trophy. Man kommer att inleda turneringen mot Carlisle den 30 augusti klockan 20.30.

Sedan åker man och möter Barrow den 4 oktober för att sedan avsluta gruppspelet mot Fleetwood Town, men datum och matchstart för den matchen har ännu inte fastställts. 

Pereira klar för Fulham

Enligt den trovärdige Simon Stone på BBC så är Andreas Pereira klar för Fulham. 26-åringen har precis lämnat Flamengo efter att hans lån avslutats och kommer nu alltså att stanna kvar i Premier League.

Transfersumman ska ligga på £8 miljoner med £2 miljoner i bonusar.

Leon inhoppare när Kanada slog Trinidad & Tobago

Manchester United Womens nyförvärv Adriana Leon fick spela dryga halvtimmen när Kanada slog Trinidad & Tobago med hela 6-0.

Leon blev klar för United tidigare i veckan och är klubbens första kanadensiska spelare någonsin.

Ronaldo fortfarande frånvarande

Cristiano Ronaldo är fortfarande inte tillbaka på Carrington och enligt James Robson så vet United fortfarande inte om portugisen kommer att följa med laget på deras försäsongsturné.

Ny sponsor klar

Manchester United har gjort klart med en ny sponsor inför den nya säsongen. Under dagen meddelade man att man har skrivit ett långtidskontrakt med IT-företaget DXC Technology.

DXC kommer även att vara synligt på lagets tröjor under nästa säsong, och utöver det kommer man att vara partner med Manchester United Foundation.