Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
På plats i Bangkok / Ten Hag talar ut / Batlle i spel för Spanien

Lördagens nyhetssvep uppvisar bilder från Uniteds ankomst till Bangkok och en till synes god stämning verkar råda i truppen. Därutöver inkluderar vi en första ordentlig intervju med Erik ten Hag efter de inledande veckorna i klubben samt lite annat smått och gott. 

På plats i Bangkok

Herrlaget har ankommit Thailand inför de första matcherna på försäsongen och nedan kan vi visa en bildspel. Det är en till synes god stämning i laget även om nyförvärven uteblivit (utöver Malacia). Rapporter gör gällande att Christian Eriksen kommer att ansluta när laget åker vidare mot Australien. På tisdag väntar Liverpool.

I övrigt vet vi att Ronaldo fortfarande saknas. Inget mer konkret finns att säga i dagsläget. Bruno Fernandes var en av dem som stannade och hälsade på fansen.

Ten Hag talar ut

Efter några veckor på jobbet har Ten Hag intervjuats av Stewart Gardner och första delen kan ses på Manchester Uniteds officiella sidor. Han pratar om att laget måste ha en proaktiv spelstil och vara modiga tillsammans.

Om första tiden på jobbet säger Ten Hag att det varit fint att möta alla på och runt Carrington. ”Det har varit ett rent nöje, jag har självklart sett fram emot att möta alla spelare, gå på planen med dem, och coacha dem” Han uttrycker vidare att det endast gått en kort tid i mötet med spelarna men att de nu på touren har en bra chans att jobba tätt ihop och lära av och om varandra.

Han hyllar sina båda assisterande tränare och menar att det är en stor fördel att Steve McClaren känner till kulturen i klubben. Om van der Gaag säger Ten Hag att han har en mycket bred erfarenhet och vinnarskalle. På frågan om nyförvärvet Malacia svarade Ten Hag att han är en modern vänsterback som passar in i profilen. ”Han stänger rätt ytor men delar också i det offensiva spelet”.

Om fotbollsfilosofin betonar Erik ten Hag att våga vara modig, proaktiv med och utan boll och ge varandra möjligheter. Utan boll gäller det att finna rätt presspel tillsammans.

Batlle i spel för Spanien

Ona Batlle spelade igår när Spanien gjorde entré i EM. Efter en tung inledning mot Finland lossnade det rejält och spanskorna vann med hela 4-1. Batlle spelade hela matchen för Spanien. På tisdag väntar Tyskland, ett Tyskland som också imponerade stort när de krossade Danmark med 4-0.

Vi kan också rapportera att Uniteds Adriana Leon startade för Kanada när de vann över Panama med 1-0. Mötet ingår i turneringen CONCACAF W Championship som en del av kvalifikation till kommande VM.

Övrigt

Det är som sagt inget jättenytt på värvningsfronten utan ungefär samma nyheter vevas fram och tillbaka, det vill säga att United lagt bud på Martínez (ev. även Antony), att de har fortsatta samtal med De Jong och Barcelona samt att Christian Eriksen blir klar inom kort. En nyhet som stuckit upp de senaste dagarna är att Ten Hag och United ser över sina alternativ framåt. Det kan naturligtvis ha att göra med nyheterna om att Ronaldo vill bort.

En anfallare som sägs vara på Ten Hags radar är Brian Brobbey. Den unge anfallaren från Leipzig var på lån i Ajax under en kortare period och lyckades då imponera på Ten Hag. Enligt uppgift vill Leipzig ha ungefär 13 miljoner pund för anfallaren.