Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Två år till
Katie Zelem förlänger med Manchester United

Manchester Uniteds lagkapten Katie Zelem har förlängt med klubben. Mittfältaren har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Zelem, 26 år, var en av spelarna i Uniteds första professionella damlag säsongen 2018/19. Hon blev lagkapten inför säsongen 2019/20. Till dags dato har hon spelat 99 matcher för United, bara Ella Toone har spelat fler. Zelem står noterad för 27 mål (tredje flest) och 21 assists (näst flest) för klubben.

Under den gångna säsongen debuterade Zelem i det engelska landslaget. Hon var med i bruttotruppen inför sommarens EM men var en spelarna som petades när den slutliga truppen presenterades.

Katie Zelem säger:

Jag är jätteglad att förlänga mitt kontrakt här i United. Att vara kapten för den här underbara fotbollsklubben är ett privilegium och något jag är hedrad att fortsätta in i ännu en spännande säsong för den här gruppen av spelare. Jag vill tacka fansen för deras stöd sedan jag kom till klubben 2018 och jag ser fram emot att vinna fler minnen tillsammans.

Marc Skinner säger:

Katie uppvisar de värden och kvaliteter som en kapten för det här laget ska ha. Vi är jätteglada att hon kommer att fortsätta leda den här gruppen av spelare, på och utanför planen. Katie visade förra säsongen att hon besitter karaktären för att ständigt utmana och förbättra sig själv, medan hon pushar sina lagkamrater att göra detsamma. Vi ser fram emot att Katie ska leda vårt lag in i många framgångsrika säsonger framöver.