Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Muss Weekly
Låt andra rundan börja!

Under veckan som gått har vi fått uppleva två vinster på den första rundans träningsmatcher. Många spelare har fått chansen och vi tar med oss en hel del positivt även om det fortsatt finns mycket att jobba på. Särskilt kul var det att se flera unga spelare med Zidane Iqbal som en av de mest intressanta löftena. Vi fick också bekräftat några nyförvärv som det talats om länge, Christian Eriksen och Lisandro Martínez samt Rachel Williams och Grace Clinton på damsidan.

I andra rundan denna vecka väntar två kända motståndare. Crystal Palace och Aston Villa. Helt klart är att vi kommer att sättas på prov.

Herrmatcher

Spelschema Spelarstatistik

TR: Manchester United – Liverpool 4-0

Liverpool ställde visserligen upp med tre olika elvor i princip men United gjorde ändå en riktigt fin insats. Under första halvlek var det fart och fläkt offensivt särskilt genom Jadon Sancho. Defensivt mer osäkert men med lite tur och några fina räddningar av De Gea stod det 3-0 redan i halvtid. Elvan som ställdes upp i andra halvlek hade svårare att skapa chanser, men lyckades ändå hålla tätt trots att Liverpool slängde in stjärnorna under matchens senare del.

Allt om matchen

TR: Melbourne Victory – Manchester United 1-4

Matchen mot Australiens kanske bästa lag började något skakigt och United låg under i slutet av första halvleken. Från det att kvitteringen väl kom genom McTominay så kändes dock läget ganska lugnt. United rullade mer eller mindre ut ett lågt sittande Melbourne och lyckades skapa en del fina chanser varav tre egna mål (ett självmål). Rashford och Martial som målskyttar kändes viktigt och flera unga gjorde en bra andra halvlek.