Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag om nyförvärven / Garner tillbaka i träning / Le Tissier på ingång

Idag kommer ett nyhetssvep där vi bland annat tar upp lite nyheter från herrlagets försäsongstour. Vidare så har Erik ten Hag uttalat sig om lagets nyförvärv och utöver det har vi transfernyheter för både dam och herrlaget, men också mycket annat.

Bossen om Eriksen och Martinez

Erik ten Hag har pratat med klubbmedia om klubbens nyförvärv Christian Eriksen. Där pratade han bland annat om hur mycket erfarenhet dansken har och hur hans kreativitet kommer att vara till stor nytta, speciellt för anfallarna.

”Han är en erfaren spelare. Han har spelat i länder utomlands, i Italien, i Holland, länge i England, så han känner till Premier League.”

”Jag tycker att han är en fantastisk fotbollsspelare och jag tror att fansen kommer att njuta av att titta på honom, för han är kreativ, han har idéer.”

”Jag tror att särskilt våra anfallare också kommer att vara glada eftersom det är han som kan involvera dem i spelet.”

Ten Hag har också uttalat sig om ett annat nyförvärv, som han känner mycket väl. Under gårdagen bekräftade både United och Ajax att man nått en överenskommelse kring Lisandro Martinez, som alltså kommer att fortsätta sin karriär på Old Trafford.

Om argentinaren hade Ten Hag detta att säga.

”Han är en krigare och jag tror att fansen kommer att beundra honom. Han har attityd och kämpaglöd.”

Han pratade också lite om Martinez spelstil och hade detta att säga.

”Han bidrar med aggressivitet i spelet på ett bra sätt, vilket jag tror att vi behöver, men han är också skicklig och han kan hantera bollen, och han är vänsterfotad.”

Dock medger Ten Hag att argentinaren måste anpassa sig till ett nytt klimat.

”Men han måste också anpassa sig till ett nytt land, en ny klubb, nya lagkamrater. Så mycket kommer också att vara annorlunda.”

Garner tillbaka i träning

James Garner verkar närma sig en retur till träning. I en intervju med The Mirrors David McDonnell sa mittfältaren att han drog på sig en skada under tourens första dag, men att han troligtvis är tillbaka i träning idag, måndag.

Det ser dock ut som att morgondagens match mot Crystal Palace kan vara lite tidigt för Garners retur, men förhoppningsvis är han redo för lördagens match mot Aston Villa.

Högre övergångssumma än väntat

Övergångssumman för Lisandro Martinez uppges vara lite högre än vad som först rapporterats. Enligt Mike Verweij så kommer Manchester United betala €54 miljoner till Ajax, vilket dock kan stiga till €64 miljoner.

Inget Sporting för Ronaldo

Under gårdagen cirkulerade rykten från Portugal att Cristiano Ronaldo närmade sig en retur till Sporting Lissabon. Redan från början kändes de ryktena ganska tveksamma och under gårdagen dementerades dessa rykten från portugisen.

Le Tissier närmar sig

Manchester United Women är nära sitt nästa nyförvärv. Enligt The Telegraphs Tom Garry så är Brightons Maya Le Tissier nära en flytt till Manchester efter att man betalat hennes utköpsklausul.

Utöver det så ska också Katie Zelem vara nära en kontraktsförlängning på två år.

90 minuter för Batlle

Ona Batlle fick spela hela matchen när Spanien tog en viktig seger mot Danmark som innebär att man nu är i kvartsfinal. Där väntar England.

Komfortabel seger för Groenen och Nederländerna

Jackie Groenen spelade hela matchen när Nederländerna slog Schweiz med 4-1. Segern innebär att man är klar för kvartsfinal och där väntar Frankrike.

Storseger för U19

Manchester Uniteds U19 vann sin sista match i Sparkassen Bundesliga-cup mot Spfr Schwäbish Hall med hela 10-1. Det var lagets enda seger i cupen, där man slutade sjua. Målen gjordes av Ethan Ennis (4), Forson (3), Hansen, Oyedele och McNeill.

Kovar till Cheltenham?

Matej Kovar verkar vara klar för ytterligare en utlåning. Denna gången ser det ut att bli Cheltenham för tjecken. Det uppger Jon Palmer, journalist för Gloucestershire Live.

Enligt Palmer så kommer Kovar att ansluta till laget om en vecka och vara lagets förstamålvakt.