Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Manchester United - Crystal Palace
Dags att börja matcha vissa spelare lite mer

Det har blivit dags för Manchester United att gå mot sin tredje raka seger under försäsongsturnén när Crystal Palace idag bjuder på motstånd nere i Australien. Vad gäller startelvan fortsätter Erik ten Hag på inslagen väg och gör inga större rockader. 

United ställer upp enligt följande:

De Gea
Dalot-Maguire-Lindelöf-Malacia
McTominay-Fred
Sancho-Fernandes-Rashford
Martial

Avbytare: Heaton, Kovar, Bailly, Alex Telles, Shaw, Wan-Bissaka, Fish, Laird, Chong, Pellistri, Amad, Iqbal, Savage, Garnacho, Elanga, Van de Beek, Hannibal

Från senaste matchen mot Melbourne Victory noteras att David De Gea är tillbaka mellan stolparna. Gissningsvis rörde det sig om någon lättare skadekänning och därför vilades spanjoren helt i 4-1-segern senast.

Raphaël Varane finns dock inte med men enligt Ten Hag ska det inte vara någon större fara med fransmannen. Med hans kropp, gjord av glas, vet man förvisso aldrig… Träningsbilder gör i alla fall gällande att mittbacken är i ganska gott skick.

Nyförvärvet Tyrell Malacia tar också plats från start men sannolikt blir det bara en halvlek för honom. Det hade varit intressant att se honom lite mer för att bilda sig en bättre uppfattning om honom, nu när motståndet ändå är på en rimlig nivå.

Mittfältet känns tråkigt men väntat och frontfyran känns även den rätt given.

Det intressanta blir att se vilka som kommer spela mer än en halvlek idag, för nog borde Ten Hag börja matcha vissa spelare lite mer frekvent nu. Min gissning är i så fall att De Gea får hela matchen, en av mittbackarna, och möjligen Fred, och längst fram ligger eventuellt Sancho och Fernandes bra till.

Crystal Palace lag

I Crystal Palace lag ser vi att det på många håll är ganska reservbetonat, då en del av de ordinarie spelarna såsom Wilfried Zaha, Eberechi Eze, och Christian Benteke stannat hemma i England.

Kanske är det bara jag som har den här uppfattningen men det känns som att Jordan Ayew ofta ställer till oreda mot United. Fråga mig inte varför. Vi får se om det blir så även idag.

Införrapporten

Mer av samma tack, gärna med lite nytt